Friday, May 13, 2011

317. Go Burger


Det är några inlägg sedan vi tipsade om burgare här på Ett annat, och då en hamburgerbar som höjt ribban rejält för sina konkurrenter nyligen öppnat bara ett stenkast från vårt hus här på Upper East Side tycker vi nu att det passar perfekt med ytterligare ett tips om denna helamerikanska livrätt. Namnet på restaurangen är Go Burger.


Go Burger är New York-filialen till en restaurang vid samma namn belägen i LA. Det är en restaurang av en något lyxigare kaliber än vad man brukar hitta när det vankas burgare, något som märks både vad mat och inredning anbelangar. Tack vare ställets omåttliga popularitet kan det ofta vara fullt vid borden, så man kan få vänta några minuter innan det är dags att beställa. Vid dessa tillfällen kan man bege sig till baren, för att med en drinks hjälp göra väntan mer uthärdlig.


Nu ett par ord om maten; otroligt god. Burgarna tillverkas av Black Angus Beef, och är helt perfekt saftiga och sprängfulla av smak. Det finns elva varianter på menyn, vilket innebär att man kan få gå på upprepade delikata besök för att hitta sin absoluta favorit. Nu ett par ord om restaurangens pommes; Duck Fat. Pommes Fritesen går att få friterade i ankfett, vilket vi uppmanar dig att prova.


Till sist ett ord om Go Burgers milkshakes; alkoholspetsad. Det finns fem olika spetsade milkshakes på menyn. Redaktionens favorit är Grandma's Treat, där en vanilj-milkshake gått till sängs med kolasås och ett rejält shot Maker's Mark. Denna skapelse är inte bara himmelskt god, den är dessutom stark nog att agera både måltidsdryck och drink på maten.

Go Burger har dessutom en truck som rör sig på New Yorks gator, men där serveras inte spetsade milkshakes.


View Larger Map
Go Burger
1448 2nd Ave (mellan E75th och E76th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment