Friday, May 6, 2011

314. Carnegie Deli


För ett par dagar sedan tipsade vi om Park Central Hotel i Midtown, och idag har det blivit dags för ett besök hos en riktig New York-klassiker belägen bara ett par gator från nämnda hotell. Det är ett ställe där du kan äta både frukost, lunch och middag utan att tröttna på utbudet, och dess namn är Carnegie Deli.


Carnegie Deli slog upp portarna 1937, och är precis som sin själsfrände Katz's på Lower East Side en urtypisk judisk New York-deli. Väggarna är fulla av signerade foton på belåtna kunder (varav Steven Spielberg, Woody Allen, och David Letterman är några av alla kända namn), och man känner sig genast som hemma när man slår sig ned vid ett av de rangliga borden för att försöka navigera bland Blintzes, Brisket, och Gefilte Fish.


Menyn är på riktigt deli och diner-maner full av frukostar, mackor, och annan komfortmat. Carnegie Deli är dessutom känd för sina generösa portioner, och vi på Ett annat-redaktionen vill berätta om en av mackorna vi beställde vid vårt senaste besök; The Woody Allen. Denna best till macka kan enklast beskrivas som fyrtio skivor Corned Beef och Pastrami, med en liten hatt av bröd längst upp. Efter måltiden rekommenderar vi att du ber att få ta med dig resterna, då du inte kommer att orka äta upp hela skapelsen.


Carnegie Deli är en New York-klassiker värd ett besök. Maten är god, servitörerna precis lagom surmulna, och portionerna är gigantiska. Själv beställde jag senast en mycket god Tuna Melt (min absoluta favoriträtt vad diner-mat anbelangar), och då restaurangens motto lyder ”If you can finish your meal, we've done something wrong” var jag naturligtvis tvungen att be att få ta med mig halva den enorma portionen hem.


View Larger Map
Carnegie Deli
854 7th Ave (mellan W54th och W55th Street)
Manhattan

4 comments:

Anders said...

Så sjukt stor macka :) Har för mig att Jamie Oliver besökte Carnegie Deli för ett par år sedan när han körde ett specialprogram från New York. Hur många gram/kilo vägde den?

Lade in dig i vår bloggroll idag borta på Seatfinder.se/blogg

Anonymous said...

Tack för en fantastisk sida! Det är otroligt inspirerande och roligt att läsa om alla era tips. Jag är på väg till New york om en månad och har en hel lista på era tips som jag vill undersöka! Jag skulle bara vilja fråga om ni har något tips på någon vegetarisk restaurang?

Eating Abroad said...

Åt en liknande bjässe när jag besökte Maxie Delicatessen (vid Times Square) för några New York besök sedan.

RunningAlone said...

Trevlig läsning så här på kvällskvisten!

Post a Comment