Friday, March 4, 2011

288. Sebastián LC


Vi har tidigare berättat om vår förkärlek till ostron här på Ett annat. Den gången var det Ten Bells som fick uppmärksamhet, och nu har det återigen blivit dags för ett tips om en trevlig restaurang där man kan få sig en dos av dessa delikata molusker till livs. Lämpligt nog ligger dagens ostronbar tvärs över gatan från Ten Bells; vi befinner oss med andra ord på Lower East Side-restaurangen Sebastián LC.


Sebastián är en Fransk-Kubansk restaurang med en stor dos charm. Allt från det schack-rutiga golvkaklet till den slitna metallbaren ger stället en hemtrevlig, men på samma gång flärdfullt dekadent känsla. Det är ett ställe där man gärna vill stanna en lång stund, och mellan fem och åtta på kvällen finns det ett utomordentligt skäl att dröja kvar vid ett av Sebastiáns rangliga bord; deras ostron-happy hour.


Under kvällens tidiga timmar kostar ostronen en dollar styck, och det är svårt att inte slinka in på en liten (eller stor om man så vill) kalasmåltid när man befinner sig i grannskapet. Naturligtvis finns det dessutom andra rätter på menyn, med ställets Cuban Sandwich, och Steak au Poivre som fina exempel på tidigare nämnda kubanska och franska influenser. Vi på Ett annat-redaktionen besöker emellertid Sebastián för deras ostron, som serveras med en pepparolja som passar helt perfekt till de saltstänkta delikatesserna.


Vad dricks då till ostronen? Vanligtvis är vitt vin ett stående val när redax är ute på molusksafari, men inför vårt senaste besök fick jag tipset av en fransk bekant att ge en karaff rödtjut chansen att valsa runt med ostronen. Valet föll på en Malbec, som visade sig vara helt underbar tillsammans med ostronens sälta, citronens syrlighet, och pepparoljans hetta. Jag kan rekommendera denna kombination varmt, och det faktum att Sebastián serverar vinet i dricksglas ger bara ytterligare pluspoäng på charmfronten.


View Larger Map
Sebastián LC
81 Ludlow Street (mellan Broome och Delancey Street)
Manhattan

1 comments:

Eddie said...

DIT ska jag gå! Jag har antecknat flera ostronställen i min guidebok men inte detta!

Post a Comment