Wednesday, February 16, 2011

282. Finnegans Wake


En av de absolut största fördelarna med att bo i New York, och i synnerhet på Manhattan, är närheten till precis allt man behöver. Inom en radie på ett par kvarter hittar man allt från restauranger från världens alla hörn till kemtvättar. Dessutom har de flesta kvarter någon trevlig liten pub som man gärna ger epitetet kvarterskrog, och i Ett annat-redaktionens fall tillfaller denna ära Finnegans Wake här på Upper East Side.

Finnegans Wake är inte bara uppkallad efter en av litteraturhistoriens knepigaste böcker, det är dessutom en irländsk pub så genuin att man under ett besök gärna förflyttar sig till den gröna ön i sinnet. Det är ett lugnt och avslappnat hak vi talar om, där man ofta ser äldre herrar som läser kvällstidningen över ett glas Guinness, och om du någon gång besökt Irland kommer du med största säkerhet att känna igen stämningen från någon av landets alla små landsortspubar.


Förutom öl serveras dessutom ett fint utbud av pubmat. Rätter som Bangers and Mash, Steak and Kidney Pie, och Sheperd's Pie har gett puben ett mycket fint rykte, och många anser att det är ett av stans bästa ställen att besöka när den irländska pubgrubshungern vrålar till inom dig. Vi på redax är mycket förtjusta i Finnegans B(acon)L(ettuce)T(omato), en helamerikansk klassiker, som dessutom ger en fingervisning om bredden på ställets meny.


Till sist vill vi nämna att priserna är mycket överkomliga. $5 kostar en BLT, och för en tia får man en Sheperd's Pie. Med sådana priser kan man gott kosta på sig en extra Guinness till maten, och drömma sig bort till den vackra lilla ön på andra sidan Atlanten.

På helgerna serveras dessutom en full irländsk frukost mellan 12:00 och 16:00. $9.50 kostar denna.


View Larger Map
Finnegans Wake
1361 1st Ave (mellan 73rd och 74th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment