Monday, February 7, 2011

278. Eileen's Cheesecake


Det finns många rätter intimt förknippade med New York. Pizza är nog den mest kända av dessa, men den allra godaste är utan tvekan cheesecake. Inför dagens inlägg har vi besökt en riktig institution på stans ostkakekarta, men innan vi kastar oss in i denna delikata dessertdebatt vill vi återigen nämna vår Facebook-sida, där du får tips och nyheter om allt som är relaterat till Ett annat New York. Nu beger vi oss ner till SoHo, och Eileen's Cheesecake.


Eileen's Cheesecake slog upp portarna för 35 år sedan, och har med åren blivit ett av stans mest välrenommerade cheesecake-bagerier. Det är en liten inrättning där det runt vissa högtider kan vara lång kö (vi på redax minns en Thanksgiving då det var kö ända ut på gatan), och även på vardagar kan man ibland få vänta några minuter innan en sittplats blir ledig.


Det som säljs hos Eileen's är som sagt cheesecake. Det finns en massa varianter att välja mellan, med smaker som Caramel Pecan, Strawberry, och Chocolate Raspberry som några fina exempel. Delikatesserna säljs i små varianter, precis lagom för en person. Detta borgar även för en hög pajskal till fyllnings-ratio; en ekvation som visar sig vara både utsökt och beroendeframkallande perfekt. Är du en nybörjare inom den amerikanska cheesecake-världen rekommenderas en plain, varpå du med uppvärmd gom kan ge dig i kast med övriga smaker.


En favorit här på redax är Eileen's Raspberry and Cream Cheesecake. Den fluffiga ostkakan gifter sig mycket fint med hallontoppingen, och kransen av vispad grädde sluter cirkeln av perfektion, varpå du vänder dig mot disken och beställer en till. Missa inte Eileen's när du är på besök i stan, det är en delikat liten bit av riktigt genuin New York-historia.

$3.50 kostar en cheesecake.


View Larger Map
Eileen's Cheesecake
17 Cleveland Place (mellan Spring och Delancey Street)
Manhattan

2 comments:

Jane said...

Mumsfilibaba!

Frida said...

Detta testa vi när vi var i New York. Och tack för tipset. Godaste cheesecaken jag någonsin ätit!!

Post a Comment