Monday, January 17, 2011

269. 129


Innan vi kastar oss in i dagens inlägg vill vi återigen passa på att nämna Ett annat's Facebook-sida, som du kan besöka och bli ett fan av här. Nu när vi klarat av detta beger vi oss söderut på Manhattan, där vi besökt en mycket hemtrevlig grannskapsbar. Namnet på detta fina ställe är 129, och som så många andra av stans bästa uteställen är det beläget i East Village.


129 är ett enkelt och trevligt ställe. När du bara vill ta ett par öl med dina vänner, kanske spela ett parti biljard, eller kasta pil är det en perfekt destination. Det är en typisk dive vi talar om, inredd enligt alla konstens regler, med några halvrisiga soffor, ett par arkadspel, samt ölreklam i neon. Stämningen är avslappnat skön, där jeans och t-shirt är rätt utstyrsel för ett besök


På musikfronten spelas rock och gitarrbaserad pop från så vitt skilda akter som Bowie, Johnny Cash, och Brian Jonestown Massacre. När det kommer till dryck kan du hitta amerikanska klassiker som PBR, Coors och Bud på menyn, samt ett fint litet utbud av importerade ölsorter (varav Pacifico från Mexiko rekommenderas varmt.)


Till sist vill vi dessutom nämna 129's öl och shot-special, där du för $5 får en burk PBR, samt ett rejält shot whiskey till livs. Skulle du inte gilla whiskey kostar en PBR endast $3.


View Larger Map
129
129 Ave C (mellan 8th och 9th Street)
Manhattan

2 comments:

Johan said...

Tack för en grym blogg! Sitter fint så här inför NEw York resan!

Lasse said...

Nu har jag i princip kollat de flesta av posterna i bloggen.... Har hittat massor av finfina tips. Tack!

Post a Comment