Thursday, January 6, 2011

265. A Repeat Performance


Innan dagens inlägg vill vi berätta om Ett annats Facebook-sida som du kan besöka här. Nu till dagens tips!

Trots att det är ett halvår sedan vi flyttade in i vår nya lägenhet har vi inte hunnit färdigställa den helt och hållet förrän i helgen som gick. Jobb och livets oundvikligt oförutsedda händelser har gett snigelfart åt inredandet, men en positiv effekt av detta har varit alla de mysiga butiker vi upptäckt i vår skattjakt på prylar och doningar för hemmet. En av dessa små skattgömmor heter A Repeat Performance, och ligger i East Village.


A Repeat Performance är en liten butik fylld av inredningsprylar. Stället öppnade för 26 år sedan, och har med åren fått den där härligt dammiga patinan som är så viktig när man letar grejor. Möbler, lampor, och tro det eller ej, skrivmaskiner är ARP's specialitet, och allt man hittar på de bågnande hyllorna känns som ett riktigt unikt fynd.


Det är som sagt en liten och något stökig butik vi talar om, och man kan få leta en stund innan man hittar det man söker. Något vi på redaktionen gillar skarpt är ARP's utbud av fina glas (vilket resulterade i ett inköp som dessvärre föll i golvet bara några timmar senare), samt fina gamla svart-vita fotografier som säljs för en dollar styck (ett inköp gjordes, som nu väntar på inramning.)


Vi föll även pladask för en enorm julgransfot i gjutjärn (vi besökte ARP bara någon dag före julafton), men då vi har plastgran med inbyggd fot lät vi den fina metallklumpen stå kvar i väntan på en annan lycklig shoppare.


View Larger Map
A Repeat Performance
156 1st Ave (mellan E 9th och E 10th Street)
Manhattan

4 comments:

Emma said...

Vilken härlig liten butik. Jag ska själv snart till NY och ser fram emot an massa second hand shopping.Emma

Hanna said...

Jag passar på att säga hej när jag ändå är här och vill samtidigt tipsa om min blogg som du hittar på http://wordsbyme.se. Där kan du se mina senaste tavlor, läsa om mitt 2010, mina senaste shoppingfynd osv.. Ha en trevlig dag!

Daniel said...

Emma: Hoppas du far en trevlig resa med en massa kul fynd!

Hanna: Hej! Ha en trevlig dag du med!

Anonymous said...

Jag vill tacka för en jättebra blogg! Era tips gjorde verkligen vår New York-resa minnesvärd. Vi besökte runt tjugo av alla de ställen ni tipsat om och de var alla kanonbra (good Beer, Decibel, Satsko, Angels Share bland annat). Nu ser vi fram emot nästa resa någon gång i höst.

Karl och Ida

Post a Comment