Wednesday, December 8, 2010

253. Home/Made


Innan dagens tips vill vi passa på att berätta att Ett annat-redaktionen blivit intervjuad av resemagasinet Escape360! Du kan läsa intervjun här. Nu till dagens inlägg!

Red Hook har på sistone blivit ett av mina absoluta favoritgrannskap här i stan. Mycket tack vare underbara Sunny's, men det finns även andra lockelser som sliter och drar i Ett annat-redaktionen när helgen behagar infinna sig. För bara ett par dagar sedan var det födelsedagsfirande hos en god vän i just Red Hook, och förutom ovannämnda Sunny's besökte vi dessutom Home/Made, som kan vara norra halvklotets hemtrevligaste restaurang.

Home/Made har lyckats pricka in de tre viktigaste beståndsdelarna i en restaurangs anatomi; atmosfär, god mat, och dryck. Just atmosfären är det som gör den lilla restaurangen så unik, man känner sig helt enkelt som hemma när man besöker stället. För att ge ett exempel kan jag nämna att hela restaurangen stämde upp i födelsedagsång när det kom fram att det fanns en jubilar i sällskapet. Jag tror tillochmed att ställets huskatt, som vanligtvis stryker mellan borden för att då och då mellanlanda i ditt knä, mjauade med hyllningen.


När du väl har bänkat dig vid ett av de loppisfyndade borden är det dags att kika på menyn. Delikata anrättningar som Pears and gorgonzola on walnut bread bruschetta with truffled honey rekommenderas varmt, och naturligtvis finns det rejält med vin att beställa till maten. Runt 70 olika sorter, hälften vita och hälften röda hann jag räkna till under middagens gång (dessvärre kunde jag inte prova alla, även om viljan fanns).


Om du inte är ett fan av gorgonzola rekommenderar redaktionen dessutom Wild mushrooms and fontina on walnut bread bruschetta, en väldoftande kreation på ett krispigt bröd som kräver ett par rejäla glas rött vin. Home/Made är en av de där restaurangerna du drömmer om när du inte kan vara där, och som du inte vill lämna när du väl är parkerad vid ett av borden. Ett otroligt romantiskt ställe som är helt perfekt för en munsbit innan du beger dig vidare i natten med bourbonspetsad cider i blick.


View Larger Map
Home/Made
293 Van Brunt Street (mellan Pioneer och King Street)
Brooklyn

1 comments:

Petter said...

Tack! Ni gjorde vår New York-resa oförglömlig!

Mvh,

Petter och Lina

Post a Comment