Wednesday, October 20, 2010

233. Café Grumpy


En god kopp morgonkaffe är i min mening det absolut viktigaste näringsintaget under hela dagen. Då jag inte är kostexpert kan jag bara gissa att det med sina uppiggande kvalitéer innehåller alla de vitaminer, mineraler, och näringsämnen kroppen behöver. Om så inte är fallet kan vi i alla fall konstatera att det smakar väldigt gott. Här i New York hittar man den absolut bästa koppen kaffe hos Café Grumpy i Chelsea.


Café Grumpy är ett enkelt inrett fik där fokus ligger på kaffe. Det finns inga stora brakfrukostar att beställa, utan menyn består mestadels av drycker där en rejäl dos koffein är den stora stjärnan. Stället är trevligt, och det är en fröjd att slå sig ned vid ett av borden med morgontidningen framför sig och näsan fylld med doften av nybryggt kaffe.

Urvalet av kaffe ändras lite beroende på säsong, men det finns alltid ett flertal spännande sorter och ursprungsländer att välja mellan. För tillfället kan man bland annat hitta kaffe från Kenya, Panama, och Guatemala på menyn. Bönorna rostas av Café Grumpy själva, vilket borgar för en perfekt färsk kopp nybryggt kaffe, som dessutom går att beställa iskall.


Då bara halva Ett annat-redaktionen dricker kaffe finner jag mig ofta ensam på Café Grumpy, men det gör mig absolut ingenting. Det är ett trevligt ställe att läsa tidningen med en kopp lut framför sig, och det känns alltid extra bra att veta att jag startat dagen med den mest näringsriktiga frukost man kan tänka sig. Kostexperter får gärna höra av sig och bekräfta detta.

Lokaler finns även i Park Slope och Greenpoint, Brooklyn.


View Larger Map
Café Grumpy
224 W 20th Street (mellan 7th och 8th Ave)
Manhattan

3 comments:

Mela said...

http://ngruppen.blogspot.com/2009/02/kaffe-en-rik-kalla-till-antioxidanter.html

:-)

Daniel said...

Tackar! Nu kan jag med gott samvete fortsatta dricka kaffe. :)

Anonymous said...

Finns det något ätbart på detta café? En liten macka kanske?

Post a Comment