Wednesday, September 29, 2010

224. Butter Lane


Det har blivit dags för efterrätt igen, och ännu en gång tar vi en titt på bakverket som definierade det tidiga 2000-talet, nämligen cupcakes. New York har en speciell relation till denna sockersöta lilla munsbit, och ingen annanstans hittar man så många bagerier som lyckats så pass bra med sina recept. Inför dagens tips dröjer vi kvar i East Village, och besöker Butter Lane.


Butter Lane är en relativ nykomling i cupcake-sammanhang. Detta till trots har de utsetts till ett av stans bästa bagerier av Time Out New York, och är dessutom superfoodien Ted Allens (från Queer Eye och Food Network) cupcake-favorit. Bageriet är relativt litet, men personalen är mycket trevlig, och ingredienserna som används är av högsta kvalitet.


När du beställer en cupcake hos Butter Lane får du först välja smak på själva kakan, och därefter frosting. På frosting-fronten finns det både en fransk och amerikansk variant, där den franska är lite segare och mer marängliknande. Smakmöjligheterna är nästintill oändliga, och kombinationen banankaka och jordnötsmörsfrosting skapar naturligtvis en Elvis.


Redaktionens favorit är en chokladbotten med cream cheese-frosting. En enkel klassiker som fungerar i ur och skur.


View Larger Map
Butter Lane
123 E 7th Street (mellan Ave A och 1st Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment