Wednesday, September 8, 2010

216. Steven Alan Outpost


Nu till helgen har redaktionen blivit inbjuden till picknick hos en av de mer välavlönade nyhetsprofilerna på jobbet. Hennes sommarställe ligger ett par timmar norr om stan, och tillställningen kommer att bli väldigt sensomrigt New Englandsk, dvs avslappnad men samtidigt stilig. För att inte känna oss bortkomna bland drinkar och välkända ansikten begav vi oss därför ut på jakt efter kläder som kan passa i sammanhanget, och en kompis som tillbringat större delen av sommaren på en gård i Maine tipsade om ett ställe där hon inhandlat sin sommarskrud. Steven Alan Outpost på Upper West Side.


Steven Alan är ett märke som enklast kan beskrivas som avslappnat preppy. Tänk en sommar i Maine, med hummer till lunch, och en lacrosse-match på eftermiddagen så börjar du närma dig estetiken. Butiken på Upper West Side är Steven Alan's outlet, där priserna är ganska rejält nedsatta, vilket gör shoppingen ännu trevligare. Både herr och damplagg finns till försäljning, och med lite tur kan man hitta en komplett uppsättning kläder för lata sensommardagar vid havet.


Kvalitén på plaggen är otroligt hög, och designerna väl genomtänkta. Det finns dessutom ett bra utbud av skor, bälten och accessoarer, vilka alla kan bli den där perfekta pricken över i:et. Priserna ligger på $65-85 för en skjorta, vilket inte känns alltför högt med tanke på att det är ett plagg som kommer att vara en trogen följeslagare i flera år framöver.


Själv blev jag lite sugen på en hatt, vilken jag trodde skulle passa bra på en picknick up-state. Resten av redaktionen var dock tveksam till denna accessoar, så jag lät den vackra huvudbonaden ligga kvar på hyllan. Nu hoppas jag bara att varenda man på picknicken kommer att bära hatt, så att jag för en gång skull kan säga ”Told you so!” (realisten i mig vet dock redan att jag har fel).


View Larger Map
Steven Alan Outpost
465 Amsterdam Ave (mellan 82nd och 83rd Street)
Manhattan

3 comments:

Eddie said...

Nu har jag varit borta från "Ett annat" ett tag men nu börjar New York-suget bli stort igen. Har just beslutat mig för att åka dit nästa vår igen. Nu blir det fjärde våren i rad. 2009 och 2010 skrev jag resedagböcker under min vistelse och för den nyfikne går det bra att läsa ännu mera om staden här: http://bloggeddie.blogspot.com/

Jag blev så glad när jag gick in på "Ett annat" och insåg att ni oförtrutet rapporterar vidare.

Daniel said...

Tusen tack!

Jag laser sjalv din blogg med jamna mellanrum, och den ar lysande! Rekommenderas varmt.

Dan said...

Bra jobbat båda två! Började läsa "Ett annat" och hittade på den vägen Eddies resedagbok, och fastnade tack vare den även i Kapellbloggen. Ser fram emot ännu en resedagbok i vår, och självklart en massa uppdateringar här på "Ett annat"

Post a Comment