Friday, August 27, 2010

211. Nevada Smith's


Fotboll är en syssla som är mycket viktig för oss européer. Dessvärre är den inte av lika stor vikt för amerikaner, något som kan få ödesdigra konsekvenser då man befinner sig här i landet där skumma sporter som lacrosse verkar större än det gröna gräsets schack. Som tur är finns det en bar här i New York där fotboll är religion. Namnet är Nevada Smith's, och platsen är East Village.


Nevada Smith's är en trevlig och mysigt inredd bar som bland stadens fotbollsfans går under namnet The Church. Varje vecka visas upp till 100 matcher på de 14 plasma-skärmarna som finns att tillgå på de två våningarna som utgör baren. Stället öppnar tidigt, och redan vid 7-tiden på morgonen kan man slå sig ned med en lager i handen och fotboll i blick. Allt från Champions League till La Liga via Bundesliga visas.


Naturligtvis finns en full bar att tillgå, med amerikanska klassiker som Bud och Coors, blandat med lite mer fotbollsinriktade drycker med mer bett. Nevada Smith's är dessutom tillhåll för de flesta av stadens supporterklubbar, och när något av favoritlagen spelar kan man räkna med en riktig folkfest.

Ett annat-redaktionen gillar Nevada Smith's skarpt. Det är ett trevligt ställe att kolla på en match, träffa vänner, samt dricka ett par öl. När du befinner dig i stan, och fotbollsvargen i dig tjuter till vet du nu vart du ska gå.


View Larger Map
Nevada Smith's
74 3rd Ave (mellan 11th och 12th Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Tack så mycket för detta tips! Ska till NYC för andra gången i Oktober å kommer garanterat att besöka detta stället för att se på italiensk fotboll, å då menar jag AS Roma! Hoppas att det finns Roma fans på plats då. Tack än en gång!

/Markku

Anonymous said...

Måste bara passa på att berömma ert härliga sätt att skriva på. Uttrycksfullt, målande och fyndigt!
Det är en fröjd att läsa er blogg.

/Linda

Post a Comment