Monday, August 9, 2010

203. The Bowery Electric


New Yorks uteliv är så mångfacetterat det bara kan bli, med barer och klubbar som uppfyller alla dina dryck och musikönskemål. East Village är en ypperlig destination när du vill gå ut och roa dig, och det är hit vi på redaktionen ofta beger oss om helgerna. Senast besökte vi en rockklubb snäppet lyxigare än sina rivaler, nämligen The Bowery Electric.


Bowery Electric ligger bara ett stenkast från legendariska CBGB (som nuförtiden är en John Varvatos-butik), och har med tiden utvecklats till ett ställe där man kan se mycket fina live-akter. Baren har ett läskande utbud av drinkar, vin och öl, och är stilrent inredd på ett både mysigt och avslappnat vis. En DJ förser gästerna med ljuvlig musik, varav Arcade Fire och The Strokes är goda exempel på vad som spelas.


Live-lokalen ligger en trappa ned, och även där finner man en bar för de tillfällen ett glas starkt bör avnjutas till musiken. Bowery Electric är som sagt en renodlad rockbar, något som märks bland akterna som spelar. Patti Smith, Thurston Moore, och Jon Spencer Blues Explosion är några av de mer kända namnen som stått på BE's scen, och även bland de lite mer okända namnen är det hög kvalitet som gäller.


The Bowery Electric är ett mycket trevligt ställe att besöka när öronen är hungriga på hederlig rock'n'roll. Att bara hänga i baren och avnjuta disc-jockeyns urval tillsammans med en vän och en god drink någon timme på lördagkvällen är helt perfekt, och om något bra band spelar i källaren blir det ännu bättre.

Det är dessutom Happy Hour varje kväll mellan 5 och 9.


View Larger Map
The Bowery Electric
327 Bowery (mellan E3rd och E2nd Street)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Schysst blogg! Jag ska läsa igenom alla tips och göra en lista på saker jag villbesöka. Jag åker nämligen til lstan i höst och vill avar förberedd. Tack! :)

Kram Sofia!

Post a Comment