Wednesday, June 23, 2010

183. Veniero's


Innan dagens inlägg vill vi passa på och berätta att Ett annat ska vara med på radio! Nu på lördag (midsommardagen), kan ni höra ett inslag av oss på P3 Planet, som sänds mellan 18:00 och 20:00. Nu till dagens inlägg, som handlar om ett dessertställe, och det är inte vilken dussinrestaurant som helst, utan en av New Yorks äldsta och mest älskade dessertinstitutioner. Veniero's heter stället, beläget i East Village.


Veniero's öppnade för 116 år sedan, och var ursprungligen en kombinerad biljardhall och kafé. Under årens lopp dog emellertid biljardavdelningen ut, men dessertrestaurangen överlevde, och har sedan dess utvecklats och slipats till gräddig sockersöt perfektion. Lokalen är densamma som vid öppnandet 1894, och det ryms otroligt mycket atmosfär och stämning under det hamrade koppartaket.


Bakverken är rent utsagt gudomliga. Man finner mestadels traditionella italienska recept på menyn, där canolis är en publikfavorit, men mer moderna nykomlingar som cheesecake lyser även dom starkt på desserthimlen. Faktum är att Veniero's cheesecake anses vara en av stans bästa. Är du inte sugen på canolis eller cheesecake finns det ett rejält utbud av mer choklad- och fruktbaserade skapelser att stilla dina lustar.


Ett stort plus i kanten får Veniero's för det tillstånd att sälja alkohol dom lyckades få efter 108 år i branschen. Det innebär att du kan avnjuta ett gott dessertvin, eller varför inte en kaffedrink tillsammans med ditt bakverk. Veniero's har dessutom öppet till midnatt varje dag.

Min personliga favorit bland deras väl tilltagna utbud av sötsaker är Windmill Cake.


View Larger Map
Veniero's
342 E 11th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

2 comments:

evelina said...

hej! vad ligger priserna på undrar man? ska nog besöka det när jag kommer till N.Y

Daniel said...

Evelina: Priserna ligger på $6-9, och det är väl värt ett besök. Trevlig resa!

Post a Comment