Saturday, June 5, 2010

175. Essex


Efter 174 inlägg har det blivit dags att tipsa om en av helgens absoluta höjdpunkter, en proper brunch. Målet som lever någonstans i gränslandet mellan frukost och lunch blir väldigt gärna en trevlig vana, och när man väl hittat sitt favoritbrunchställe blir det som ett andra hem under några timmar på lördags eller söndagsförmiddagen. Essex heter ett ställe på Lower East Side där ni med största sannolikhet hittar hela Ett annat-redaktionen någon gång under helgens sena morgontimmar.


Essex är inhyst i en gammal lagerlokal som är precis sådär underbart New Yorksk som man vill att den ska vara. Besökarna består mestadels av folk i 20-30-årsåldern som nog enklast kan beskrivas som hipsters mitt i karriären. Det råder en skön stämning under det gamla lagertaket, även om ljudvolymen ibland kan bli en smula hög.


Nu till det den huvudsakliga anledningen till ett besök; Essexs brunchmeny. För $18 får du en rejäl tallrik mat samt tre Bloody Mary's, Screwdrivers, eller Mimosas. Brunchen är som vi alla vet ett bra sätt att bota en baksmälla, eller påbörja en utedag, något som folket bakom Essex tagit fasta på. Förutom drinkarna serveras du som sagt mat, och menyn inkluderar brunchklassiker som Eggs Benedict, potatispannkakor, och omeletter. Totalt finns det 25 brunchrätter att välja mellan, varav en är helt vegansk.


En rätt vi på redax finner oss beställa gång om annan är 3 eggs any style with fresh fruit and chicken apple sausage. Enligt oss är det den perfekt brunchen, med en smak som inte går av för hackor.

Nämnde jag att du för dina $18 dessutom får tre drinkar?


View Larger Map
Essex
120 Essex Street (hörnet vid Essex och Rivington Street)
Manhattan

4 comments:

Mats said...

Låter som en brunch för mig!

Linn said...

Vilken perfekt blogg! Jag ska till NY om några veckor, så jag tänker läsa med spänning här!

Alexandra said...

Hej på er!
Ni som verkar ha stenkoll på det mesta när det kommer till NY :) jag ska åka till NY i september och såg nu att när vi är där så infaller Labour Day - hur mycket märks det av? Stängs affärer, museum, attraktioner? Vänligen återkom med svar - tack snälla! /Alexandra

Carola said...

Vi är i New York just nu och vi provade brunchen på Essex idag, väldigt trevlig personal och god mat. Rekommenderas!! Tack för ett bra tips! :-)

Post a Comment