Wednesday, June 2, 2010

174. Sundaes and Cones


Sommaren är här, och det har blivit hög tid att tackla en av årstidens viktigaste frågor; var hittar man stans bästa glass? Naturligtvis finns det inget enkelt svar på denna fråga, då det finns lika många åsikter som det finns invånare i stan. Jag vill dock tipsa om min personliga favorit, som ligger i East Village och heter Sundaes and Cones.


Sundaes and Cones har sedan dom slog upp portarna 1991 blivit en riktig New York-klassiker. Glassen beskrivs som hemgjord, och det är en enorm bredd på utbudet av smaker, där många är unika för denna East Village-institution.

Klassiska smaker som choklad och jordgubbe brottas i frysdisken med mer vildsinta varianter som wasabi och svarta sesamfrön. Det kan ta en bra stund innan man lyckas välja rätt smak, men personalen är van vid detta, och delar gladeligen ut smakprov för att hjälpa bekymrade kunder på traven.


Just ovannämnda svart sesam är en favorit här på redaktionen, men vi vill även slå ett slag för green tea, som är otroligt svalkande när solen gassar ned på New Yorks gator.


Visa större karta
Sundaes and Cones
95 E 10th Street (mellan 3rd och 4th Ave)
Manhattan

5 comments:

Bees said...

They also have a thing there where you can choose any ice cream and they'll pour a shot of espresso on it!

Ms Spider said...

Då är frågan: Har de några alternativ som inte är mjölkbaserade utan antingen sojabaserade (eller annan "fuskmjölk) eller sorbeter?
I förpackning har USA störst sortiment av alla länder när det gäller mjölkfri glass, ibland misstänker jag att det är större utbud i en affär i USA än i hela Europa just när det gäller mjölkfri glass (i de av affärerna där det mjölkfria finns, för det är inte riktigt överallt), men när det gäller lösglass har jag inte lyckats hitta det någon gång.
Om det finns är det ett givet ställe på min lista för nästa gång jag är i sta'n!

Line i NYC said...

Detta känns som ett måste så här i värmen. Har aldrig sett Sundaes and Cones förut, men det ska bli kul att prova.

Daniel said...

Ann-Katrin: Jag vet dessvärre inte om de har laktosfri glass. Det finns ett par glassbarer i East Village som är helt veganska, men jag kommer så här på rak arm inte ihåg vad de heter. Håll utkik efter dom i framtida inlägg!

Budgetresande said...

Wasabiglass låter intressant. Helt klart något jag kan tänka mig att testa!

Post a Comment