Wednesday, February 24, 2010

132. Premium Laces


Sneakers, kicks, gympadojjor. Kärt barn har många namn, och dom flesta av oss har någon slags relation till denna träningsinspirerade fotbeklädnad. Genom åren har sneakers blivit en hel vetenskap och skön konst, där de stora märkena släpper begränsade upplagor som ofta säljer slut på under en timme. En butik där det brukar vara rejäl kö när någon av dessa dyrgripar släpps är Premium Laces i SoHo.


Premium Laces säljer som du nog förstått sneakers, och många av exemplaren i butiken är samlarobjekt som endast släppts i begränsad upplaga. Alla dom stora märkena som Nike, Adidas och Puma står att finna på hyllorna, och även om du inte är ett sneakerhead är chansen stor att du hittar ett par skor som faller dig på läppen.


Priserna ligger på $60-200 för ett par, och priset går naturligtvis upp ju mindre upplagan är. Ett exempel på detta är Nike's Freddy Krueger-modell, där priset låg på $1000 då Nike i sista stund beslutat sig för att dra in nämnda sko, och endast ett handfull exemplar hamnade i butik. Om du inte har 7500 kronor att lägga på ett par skräckfilmsinspirerade gymnastikskor kan du finna ett par Converse All Stars för $40, vilket är en prisklass som är överkomlig för oss andra.


Premium Laces är en lysande butik att besöka när man är på jakt efter sneakers, vare sig du är fanatiker eller inte. Dessutom har dom ofta rea, och då sjunker priserna ytterligare några tiotal procent. Du kan även hitta ett mindre urval av t-shirts och hoodies. Tischorna på bilden här ovanför var nedsatta till $10/styck.


View Larger Map
Premium Laces
68 Spring Street (mellan Crosby och Lafayette Street)
Manhattan

9 comments:

Krille said...

Attans! Jag missade den här affären när jag var i New York! Hade stor användning av din blogg förövrigt. Riktigt kul ställen!

mimi sioux said...

wooooww paradis!

Lellelii said...

Fan det var precis en sån butik jag letade efter!
Det ska lätt bli något att besöka när jag ska tillbaka! Btw: Är det vanligt att det inte finns vuxenstorlekar dam i strl 36? På flera ställen tittade dom på mig som om jag vore lite dum i huvudet när jag frågade efter sneakers i just dom lite mindre storlekarna... haha!

Gry said...

Wow. Vilken härligt blogg ni/du har! Flyttade själv hit för en månad sedan så har precis vant mig! haha. Denna bloggen läggs till på favoriter! Tishan är köpt på Zara, bara 19 dollar.! Berätta mer om ert liv här! Kram

Hananah said...

sv: tack du!

eftersom jag drömmer om New York sparar jag din trevliga blogg som ett bokmärke på datorn för här fanns sjukligt många bra tips. speciellt bra gillar jag de vegetariska- och loppistipsen.

Natta said...

Hej! Tack för kommentaren på min blogg, alltid kul med feedback!
Måste därför säga att det här var en toppen blogg! Precis vad jag önskat och många i min omgivning- nu ska jag berätta för alla!
Nice work!!
/Nathalie

Stina said...

Yes! Äntligen hittade jag hit. Så kul att du hittade in till mig, tack för kommentar. Hörde om den här bloggen för ett tag sen, glömde bort vad den hette och har letat och letat. Nu ska jag genast börja planera nästa NYC-resa ;)

Mia said...

Trevligt med kommentaren på min blogg Daniel. Jag lägger upp den här bloggen som länk hos mig eftersom jag ju också älskar New York!

Mikael Stiller Photography said...

Jag tycker Yuca Bar i East Village är ett grymt ställe för käk. Bra mat, bra priser & rejäla portioner. Deras banantortilla är helt sagolika!

En bild från New York för den som vill:

http://mikaelstiller.com/blog/?p=739

Ha det gött, bra blogg!

Post a Comment