Monday, January 18, 2010

118. Angelica Kitchen


Efter att ha skrivit om både VP2 och Red Bamboo har vi fått ett flertal efterfrågningar om tips på ytterligare vegetariska restauranger som är värda ett besök vid stundande New York-vistelser. Ett matställe vi hört talas om en längre tid, men inte haft tillfälle att prova förrän nyligen ligger i East Village och går under namnet Angelica Kitchen.


Angelica Kitchen kan enklast beskrivas som en renodlad hippierestaurang. Det är dock inte så att det är en långhårig och lortig inrättning, tvärtom. Nämnda hippievibbar kommer från tanken och agendan bakom restaurangen och det som serveras. All mat på menyn är helvegansk, den är organiskt odlad, och dessutom tas stor hänsyn till kockarnas kreativitet, med resultatet att meny ändras dagligen. Mobiltelefoner är förbjudna, men du är välkommen att ta med din egen öl eller eget vin om du vill dricka lite starkare till maten, då detta inte finns på menyn.


Maten som serveras är rustik vegankost; tofu och seitan ingår i de flesta rätter, liksom bönor eller linser. Ett säkert kort är att beställa någon av Angelica's mackor om dessa finns på menyn för dagen. Mackorna ser inte mycket ut för världen, ungefär som en vanlig hemgjord fullkornsmörgås, men smaken är att mörda för.


Angelica Kitchen är ett trivsamt och annorlunda ställe att ta sig något att äta. Kommer man dit en lördagskväll får man dock räkna med kö. Som extra grädde på hippiemoset tar dessutom inte Angelica Kitchen kort, utan enbart kontanter.


Angelica Kitchen
300 E12th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

5 comments:

Johnny said...

Detta kommer att komma väl tillhands på familjens resa i vår med två vegetarianer i släptåg. :) Tack!

björn said...

låter lockrent! hur är piserna?

Daniel said...

Tack!

Huvudratter och mackor kostar mellan $8 och $15. Forratter $3-$6.

Ami said...

Omg! Jag blir helt hungrig av dina bilder!

Marie Reed said...

You are quite the talented food photographer!

Post a Comment