Thursday, December 31, 2009

115. Tasty Hand Pulled Noodles


Gott nytt år kära läsare! Vi vill börja med att tacka för all den uppmärksamhet vår lilla blogg fått sedan den startade i februari. Det är alltid lika kul när ni ger oss synpunkter och kommentarer, och det är dessutom en av huvudanledningarna till att vi fortsätter att skriva, ett tips i taget. Nyår ska vi fira med att gå till en liten restaurang i Chinatown, som funnits ungefär lika länge som denna blogg. Namnet är Tasty Hand Pulled Noodles, vilket även är en ypperlig beskrivning av vad som serveras.


THPN är ett litet hål i väggen med en handfull bord som serverar några av Chinatowns mest delikata nudlar. Sedan de öppnade i februari 2009 har de fått otroligt bra kritik, samt en återvändande skara av fans till vilka vi här på redaktionen sällat oss. Som namnet antyder görs nudlarna för hand på premisserna, och är purfärska när de anländer till bordet.


Det finns ett flertal olika varianter att välja mellan, varav biff, fläsk, vegetarisk, och skaldjur är några av storsäljarna. En kul detalj är att nudelmästaren, dvs mannen som gör nudlarna, befinner sig i ett separat litet rum. När en order beställs går servitrisen och hämtar honom, och han beger sig till köket och börjar dra nudlarna till perfektion. Därefter går han tillbaka till sitt lilla rum och fortsätter titta på TV. Nudelmästaren har enbart en uppgift, och det är hans expertis som förärat honom detta epitet.


En personlig favorit är THPN's Seafood Noodles, som serveras med musslor, krabba, fiskbollar, och räkor. När du beställer får du välja mellan noodle soup och dry noodles. Se till att välja soppvarianten, då buljongen är så god att du kommer att dricka den till sista droppen.


Tasty Hand Pulled Noodles
1 Doyers Street (mellan Bowery och Mott Street)
Manhattan

5 comments:

Anonymous said...

Dit bara måste jag gå på ett besök! det ser gott ut.

Anonymous said...

I think the beef is best!

- Bee

Lisa said...

Underbar blogg som jag bara måste tacka för!

Marie Reed said...

Those hand pulled noodles look divine!

Marie Reed said...

The bowl looks absolutely ginormous too!

Post a Comment