Saturday, November 14, 2009

101. Simone


Trots att jag själv är mer en öl-människa händer det med jämna mellanrum att jag blir sugen på en drink. Vid dessa sällsynta tillfällen föredrar jag en bar där man specialiserat sig på en handfull olika drinksorter, både för att drinkarna då oftast blir godare, men även för att det känns lite roligare och mer exklusivt. I East Village finns en bar vid namn Simone, där den udda kombinationen martinis och espresso härskar på menyn.


Med sin röda bordell-inredning är Simone ett lysande ställe för ett tillfälligt stopp under en barrunda. Drinkmenyn är nämligen liten men otroligt naggande god, och baren är genomsyrad av en avslappnad stämning. Martinis är vad de gör bäst, men även klassiker som White Russian finns på menyn för den som känner sig manad att prova på något annat.


Ett stort plus i kanten får Simone på grund av att de förutom drinkar även serverar desserter och kaffe (vi ska inte glömma bort att det är både en martini och espressobar). Desserterna är mycket goda, och har du ätit middag i grannskapet rekommenderas en tårtbit på Simone varmt.


Jag gillar Simone, och det är främst martiniutbudet som får mig att återvända gång om annan. Som nämnt är ett martini-stopp en utmärkt idé när man går från bar till bar, och risken finns att man blir sittande en stund längre än planerat. Skulle detta hända föreslår jag att du beställer in ytterligare en drink.


Simone
134 1st Ave (mellan St. Marks Place och E 9th Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Martinis är läckert som bara den.

knutsta said...

Cool blogg! Var också i East Village ikväll faktiskt! Läs om ett annat New York än "Ett annat New York" på min blogg: http://kstahle.blogspot.com/

Post a Comment