Wednesday, October 28, 2009

95. Alice's Tea Cup


Trots att jag är en hängiven kaffedrickare händer det med jämna mellanrum att jag vill ha en kopp te. I dessa sällsynta fall vill jag dessutom ha en mängd olika sorter att välja mellan, och jag vill även gärna äta en scone till min dryck. Det kan låta som många krav, men det finns ett underbart litet ställe som uppfyller dem alla. Jag talar om Alice's Tea Cup, som är beläget på Upper East Side.


Inhyst i en hemtrevlig liten lokal är Alice's Tea Cup som gjord för regniga höstdagar; doften av pumpa och nybakade scones brottas med gästernas lågmälda sorl, och det är lätt att spendera timmar med sitt te framför sig. Personalen är trevlig, och kommer gärna med tips och rekommendationer om du inte riktigt vet vad du vill ha.


Det finns över 100 olika sorters te på menyn, men det är fikets hembakade scones som gör att det ofta kan vara några minuters kö innan ett bord blir ledigt. Sconesmenyn ändras från dag till dag, men du kan vara säker på att vad som än serveras kommer vara oerhört delikat. Såhär i Halloweentider erbjuds pumpascones, vilka kan vara bland det godaste som någonsin bakats. Alla scones serveras dessutom med grädde och sylt, och är oftast ugnsvarma.


Trots att Alice's inte är ett renodlat frukostställe har det blivit något av en stammis för oss här på redaktionen; två scones och en kopp te står man sig på en rejäl stund, och det är något jag rekommenderar varmt till dig som vill prova ett nytt ställe här på Manhattan. Om te inte faller dig på läppen serveras dessutom kaffe.

Alice's har dessutom ytterligare två lokaler, en på Upper West Side och en till här på Upper East Side.


Alice's Tea Cup
220 E 81st Street (mellan 3rd och 2nd Ave)
Manhattan

2 comments:

monia said...

såg gott ut! :)

sofia said...

hit gick vi en regnig dag, delade på en kanna mandelte och satte i oss alldeles för mycket fika. gigantiska portioner, beställde in en banana nutella cake och en smore's, som dessvärre var så goda att vi inte kunde låta bli att äta upp allt, även om matkoma blev konsekvensen...

Post a Comment