Saturday, October 3, 2009

84. Designer Resale


En av de mest spännande aspekterna av New York är att staden alltid erbjuder en överraskning runt hörnet. Då och då finner jag ställen i mitt eget grannskap vars existens jag inte hade en aning om. För ett par dagar sedan sprang jag på ett av dessa bara ett kvarter hemifrån, och blev glatt överraskad. Platsen jag kallar hem är Upper East Side, och nyupptäckten heter Designer Resale.


Designer Resale är en andrahandsbutik med en twist; de säljer nämligen enbart märkeskläder av den allra dyraste sorten. Dior, Gucci, Prada, Yves Saint Laurent, och Miu Miu är alla märken man kan hitta i lokalen, som består av bottenvåningarna på ett gäng fina brownstones. Trots att det är en andrahandsbutik är allt som säljs i prima skick. Många av plaggen har till och med originalprislappen kvar, och har aldrig använts.


Butiken har både en dam och en herravdelning; herravdelningen har en separat ingång, och jag kan gladeligen meddela att deras urval är excellent. Förutom kläder finns även solglasögon, väskor, och skor till försäljning, och det bör nämnas att plagg som varit till försäljning i en månad sätts ned med 20%, och om de hängt på galgarna i två månader dras 50% av i kassan.


Nu till det jag vet att du är mest intresserad av, nämligen priserna. Du kan tillexempel finna klänningar från Marc Jacobs (inte märkets billiga linje Marc by Marc Jacobs, utan den mer exklusiva huvudlinjen) för $150, skjortor från Ralph Lauren (även här huvudlinjen, och inte den billigare Polo-linjen) för $70, och Prada-tröjor för $100. Alla dessa priser är dessutom innan de rabatterats. Designer Resale är helt enkelt märkesshopping när den är som bäst.

När du besöker butiken måste du ringa på dörrklockan för att bli insläppt.


Designer Resale
324 E 81st Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Dom priserna är j*****t billiga!

Jennie said...

Tack för tipset!

Unknown said...

Det här var bland det bästa i second hand-väg som vi hittade i New York! Tack för tipset! Herravdelningen har ett betydligt mindre utbud jämfört med damavdelningen. Det finns ett fint utbud av kavajer från t.ex. Ralph Lauren för mellan 60-70 dollar. Jag var där två gånger under veckan vi var där och då hade mycket nytt kommit till så det verkar vara bra omsättning på kläder.

Tycker att det är en skön kontrast till de andra second hand-butikerna i New York som ofta har ett utbud som är likt det som finns i sverige dvs. mycket sextio och sjuttiotal.

Post a Comment