Sunday, August 2, 2009

59. Plump Dumpling


New Yorks Chinatown är den största i USA, och här kan man hitta i mångt och mycket allt man vill få tag på inom kinesisk matlagning. Det finns dock restauranger bortom kvarteren runt Canal Street som erbjuder kinesisk mat av samma kaliber som hålen i väggen i djupaste Chinatown. Plump Dumpling är en av dessa; ett ställe som är en värdig utmanare till Vanessa's som stans bästa dumpling house.


Plump Dumpling ligger på en sidogata i East Village, och den färggranna skylten är svår att missa när man har radarn inställd på dumplings. Som så många andra billiga matställen i stan är inredningen inte mycket att hänga i julgranen. Maten är dock delikat, och priset överkomligt.


En portion med 6 dumplings går på runt $4, soppa går att hitta från $1.30, och nudlar ligger på cirka $4. Alla traditionella fyllningar man förknippar med dumplings finns representerade; räkor, kyckling, fläsk, etc.


Det är ofta mycket folk inne på Plump Dumpling, men om du kommer dit under lite lugnare stunder kan du räkna med några minuters konversation med den pratglade ägaren, som är en oerhört trevlig och sympatisk man. Det ryktas att Plump Dumpling ska öppna en andra restaurang på Upper East Side, och vi här på Ett annat New York håller tummarna för att det sker inom en snar framtid.

***EDIT*** Plump Dumpling har nu expanderat och skaffat större lokal belägen precis bredvid den gamla lokalen. Mycket lätt att hitta.


Plump Dumpling
299 E 11th Street (mellan 2nd och 1st Ave)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

I valet och kvalet... Plump Dumpling eller Vanessas, Plump Dumpling eller Vanessas... får nog prova båda. :)

Tex said...

Jag har aldrig ätit dumplings, men efter att ha läst två inlägg om det här börjar jag bli väldigt nyfiken.

Angie said...

More posts! More posts!

Post a Comment