Sunday, July 5, 2009

50. Otto's Shrunken Head


Varje stad bör ha en juste tiki-bar tillgänglig för sina törstiga invånare. Vad är då en tiki-bar? Tänk Hawaii, rockabilly, 50-talssurfing, tatueringar, och väldigt starka drinkar serverade med paraplyer, glitter och exotiska frukter. En tiki-bar är helt enkelt ett ställe där du vill att kvällen aldrig tar slut. Vår favorit heter Otto’s Shrunken Head, och ligger i East Village.


Otto’s är ett avslappnat ställe att ta sig en drink och lyssna på skön musik. De har en baravdelning och en för liveshower. Musiken som spelas kan enklast kategoriseras som surf och psychobilly, och publiken dras gärna med av rytmerna (när vi var där senast var det en kille som spontansurfade på golvet genom hela konserten). Drinkarna kostar $10, men de räcker otroligt länge då de är väldigt starka; en person beskrev dem som ”A pint of rum with an umbrella in it”, vilket ligger väldigt nära sanningen.


I baravdelningen har de oftast en DJ som spinner vax från varmare breddgrader och svunna tider. Otto’s inbjuder till att slå sig ned i en av de röda vinylsofforna, smutta på en Stormy Skull, och då och då slänga ett öga på en psychotronisk Troma-film från 80-talet som visas på TV’n vid baren. Det är genuint och mysigt.


Otto’s Shrunken Head känns som en bar John Waters skulle gilla. Det går knappt att ge den en rättvis beskrivning i ord, man måste uppleva den själv. Det är helt enkelt en otroligt skön bar som lyckats fånga känslan av en trevlig subkultur, utan att göra den till en gimmick.

Stay cool Daddy-O!


Otto’s Shrunken Head
538 E 14th Street (mellan Ave A och Ave B)
Manhattan

4 comments:

Anonymous said...

Du har gjort det igen! Din blogg blir bara bättre och bättre för varje inlägg!

New York Bilder said...

Otto’s Shrunken Head, vilket underbart namn!
Måste leta upp det stället nästa gång jag hamnar i NY!

Anonymous said...

Älskade den här baren. Och då var jag här på tidig eftermiddag och fick aldrig uppleva det sköna nattlivet. Satt i baren och pratade med en av stammisarna. Drack två drinkar och insåg försent hur förrädiska de var, trots din varning. Tog farväl av mina nyfunna vänner och raglade iväg till Pommes Frites för att ge mig lite stadga i kroppen. Behöll de två muggarna som jag fick drinkarna i för några extra dollar. Underbart kul ställe! Önskar jag hade fått uppleva det senare på kvällen.

-Markus

Petra said...

Vi köpte hela sex muggar från Otto's när vi var där strax efter nyår. Synd att bartendertjejen var så otrevlig dock. Men drinkarna var goda. Tänk på att de inte tar kort så ha cash med! :) Det finns förvisso bankomat inne lokalen men den hade slut på pengar när vi var där!

Men för muggarnas och drinkarnas skull...gå dit! :)

Post a Comment