Tuesday, April 7, 2009

20. Gracie's Corner


Väldigt få saker känns så amerikanska som en riktig diner. Ett ställe dit man går för att äta en enorm frukost och avnjuta en kopp blaskigt kaffe. Ett ställe som luktar svagt av stekflott, och där gästerna talar högt och ljudligt om den senaste baseball-matchen. Ett ställe där servitriserna kallar dig “hun” och fyller på din kaffekopp utan att du ber om det. Vill du uppleva detta får du ta dig bort från mid-town och bege dig till Manhattans utkanter. Gracie's Corner på Upper East Side är ett av dessa magiska ställen.


En frukost går på $6-12. Scrambled eggs, korv, bacon, stekt potatis och toast landar på ca $9, och tre pannkakor fyllda med chocolate chips går loss på $7. En av dessa frukostar är tillräckligt för att stå sig en halv dag på. Du kan även beställa dem när som helst på dygnet, eftersom Gracie's har öppet 24 timmar.


Att sitta vid bardisken på en genuin New York-diner och dricka kaffe medan man läser New York Times söndagsupplaga är en väldigt avslappnande och trevlig sysselsättning. Att bara sitta och tjuvlyssna på folks åsikter om sport och väder är en upplevelse i världsklass.

Ett hett tips är att prova Gracie's Eggs Benedict. De är underbara.


Gracie's Corner
352 E 86th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

9 comments:

Anonymous said...

Så avtändande, men upphetsande på samma gång. Tack för ännu ett intressant inlägg!

Nicky said...

Det kan tilläggas att om en servitris/övrig person kallar dig "hon'" kommer hon (oftare kvinnor som användare uttrycket) från Baltimore-trakten i Maryland, där det är vanligt förekommande. Det är såklart en förkortning för "honey". Jag var med om att säkerhetspersonal på flygplatsen kallade mig "hon".

Eddie said...

Det här var den bästa siten jag hittat på länge. Jag var i NYC förra våren och hittade också en massa små guldkorn. Jag struntade i de stora sevärdheterna och bara gick och gick. Nu ska jag dit igen i slutet av maj. Jag har längtat tillbaka och fullkomligt älskar staden. Jag reser alltid ensam och träffar på det sättet trevliga nya bekantskaper. Jag kan också göra precis det jag behagar utan att kompromissa.

Jag kommer garanterat att uppsöka några av platserna du beskrivit. Jag är nu en "follower" till din blogg.

Putte said...

Jag känner hur kolestorolet täpper igen mina artärer av att bara titta på bilderna. Fast jag skulle ju fortfarande äta det :)

Anonymous said...

Kan bara hålla med alla ovanstående talare (eller skrivare :) ) Skitbra blogg!!! Ska sprida ordet!

Daniel said...

Tusen tack for alla uppmuntrande kommentarer! Beratta om Ett annat New York for alla ni kanner! Nya inlagg tva ggr/vecka.

Pappa B said...

Hejsan Daniel!
Vad spännande att läsa lite från The Big Apple. Måste berätta för dig om den galna idé jag fick förra torsdagen. Har gett min tusan på att försöka få ut min blogg så långt ut i världen som möjligt. Detta med mina bloggvänners hjälp. Idag har jag fått hallå från 27 länder inkl. Sverige vilket är jätteskoj. Nu undrar jag om du vill hjälpa mig att få iväg den i och ifrån NY vidare ut i världen? Man behöver inte skriva någonting, bara hälsa på mig, det räcker.
Hoppas att du inte tar illa upp för att jag ber dig om hjälp. Hittade dig på Topblogarea.se
Naturligtvis är du välkommen att hälsa på mig du också. Sveriges gladaste man, det är jag. Lönnfet, åldersitgen fotograf med hela världen som abetsplats.
GLAD PÅSK
pappa B

Anonymous said...

var där förra veckan! Skön liten Dinner. Precis som på film.

Bra blogg för övrigt.

Fredrik said...

var där i veckan, kanontrevligt!
tack för tipset!

Post a Comment