Tuesday, March 31, 2009

18. Good Burger


Italienarna har sin pasta, Skottarna har sin haggis, och Amerikanerna har sina hamburgare. Denna mest amerikanska av måltider går att finna i en uppsjö av varianter, men de enkla klassikerna är ofta de bästa. Några som gjort klassiska hamburgare till skön konst är Good Burger vid Union Square.


Hos Good Burger kan du beställa hamburgare, ostburgare, och några ytterligare varianter. Det finns även pommes frites och onion rings på menyn, varav de sistnämnda är extremt krispiga, precis som de ska vara. Allt kött som används till burgarna är organiskt, och kommer från små familjeägda gårdar. Detta märks i smaken, och varje tugga är saftig och fylld till bredden med smak.


Good Burger har fått toppenbetyg av en hel kör av publikationer, och när en tidning som Beef Aficionado stämmer in i skönsången kan man inte annat än nicka medhållsamt och viska ett stillsamt halleluja.

En hamburgare går på $5, och burgaren på bilden är Good Burger’s vegetariska alternativ.


Good Burger
870 Broadway (mellan 18th och 17th street)
Manhattan

5 comments:

Anonymous said...

Verkar vara ett schysst ställe

Dan said...

Vad är det som ligger bakom vegoburgaren på bilden?

Daniel said...

Dan, det som ligger bakom burgaren ar lokringar.

Pierre said...

Kan det vara detta ställe de söker efter i How I met your mother :D Verkar vara grymt värt ett besök i alla fall!

Tack för en fantasisk blogg med. Känner att den kommer vara en fantastisk guide för min new york vistelse i Juli.

Anonymous said...

Detta var mitt allra första matbesök när jag kommit till NY. Det låg bra till eftersom jag bodde på Gershwin Hotel i närheten (också efter ditt blogg tips). Helt okej hamburgare, inget utöver det vanliga. Men det kändes skönt att de var ekologiska. Då väljer jag hellre detta alternativet!

-Markus

Post a Comment