Monday, May 25, 2015

550. The Supply House


Innan dagens tips vill jag passa på att berätta om min nästa bok som släpps den 16:e september! Magiska Amerika: Södern heter den, och är en reseskildring av en road trip genom den amerikanska Södern. Det är en resa genom den del av landet de flesta av oss aldrig får ta del av, och dessutom försöker den förklara varför USA är så lockande för folk från världens alla hörn. Magiska Amerika är helt ny serie böcker om road trips genom landet (och för er som undrar om det kommer en ny upplaga av Ett annat New York kan jag berätta att det är en på gång). Nu vidare till dagens tips, där vi brunchar på Upper East Side. The Supply House heter stället vi besökt.


The Supply House är en av alla de där rustika gastropubarna som börjat dyka upp längs 2nd Ave och som börjat ge området på Manhattans nordöstra sida en helt egen karaktär. Det är en enkel inrättning där man fokuserar på god mat, öl, livemusik och sport. När man kliver in möts man av tegelväggar och grova träbord, i taket hänger Edisonlampor och personalen är ung och vacker.


På menyn har man riktat in sig på burgare, tacos och sandwiches, samt ett sextiotal spännande ölsorter och goda drinkar. Själv är jag såld på ställets Roast Pork & Broccoli Rabe Sandwich, där smält mozzarella och jalapenos lockar fram underbara smaker ur det rostade fläsket. Skölj ned denna underbara macka med en öl från Brooklyn-baserade Six Point Brewery så har du en riktig höjdarmåltid.


The Supply House är en härlig inrättning för de dagar då du vill utforska området längs 2nd Ave. Maten är utsökt och drinkarna likaså. Dessutom serverar de en brunch som heter duga.

The Supply House
1647 2nd Ave (mellan 85th och 86th Street)

Manhattan

0 comments:

Post a Comment