Sunday, August 18, 2013

524. Barcibo EnotecaSommaren börjar sakta men säkert att närma sig sitt slut, men vi har trots det några fina veckor att se fram emot. Stadens barer plockar inte in uteserveringarna förrän efter september, och folk i allmänhet försöker få ut så mycket som möjligt av sommarmånaderna. Vissa inrättningar har den där speciella charmen som fungerar året om, och i synnerhet vinbarer är en favorit vilket väder det är. En av de bästa är Barcibo Enoteca på Upper West Side.


Barcibo är ett ställe jag drömmer om närhelst jag inte är där. Det är gemytligt och fullt av värme, med trevlig personal och en vinlista som heter duga. Om sommaren är det som gjort för att slå sig ned på uteserveringen med ett glas svalkande vitt vin, och om hösten är det mysigt att dricka ett glas rödtjut medan löven faller på gatan utanför.

Det finns ett femtiotal viner att beställa per glas, samt ett hundratal på flaska. En stor del av utbudet består av röda viner, men även vitvinsälskaren i sällskapet kommer att finna något som faller hen på läppen. Vill du ha ett tilltugg finns det en fin barmeny att stifta närmare bekantskap med, och jag vill själv slå ett slag för ställets crostinis, som toppas med allsköns ost- och charkuteriprodukter.


Barcibo är ett mycket mysigt ställe att besöka när du befinner dig på Upper West Side och vill koppla av en stund. Själva besökte vi stället efter en show på Lincoln Center, och det visade sig vara den perfekta avslutningen på en suverän afton.

Barcibo Enoteca
2020 Broadway (mellan W 69th och W 70th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment