Wednesday, August 8, 2012

481. Francois Payard Bakery


New York är inte bara en av världens bästa restaurangstäder, du kan dessutom hitta enormt fina dessertdestinationer i stadens matutbud. Vi på EANY-redaktionen har en handfull favoriter vi återvänder till på stadig basis (här, här och här kan du läsa om några av dessa), och vi hittar ständigt nya platser att tipsa om. En av dessa ligger i Greenwich Village och går under namnet Francois Payard Bakery.


Francois Payard Bakery är stjärndessertmakaren Francois Payards sockerbageri. Det är en av tre New York-lokaler, och en fjärde är planerad att öppna på Upper East Side inom kort. Stället bjuder på en rustik charm, där utbudet av sötsaker och andra bakverk ibland kan kännas en smula överväldigande.


På menyn finner du en uppsjö av bakverk, där klassiker som makroner och eclairs samt ett fint utbud av rulltårtor blivit något av Payards signum. Merparten av det som säljs är klassiska desserter, och det finns naturligtvis en anledning till att Francois Payard blivit något av en kändis inom dessertsvängen; hans recept är nämligen underbara.


Payard är ett hett namn på New Yorks dessertkarta. Hans skapelser är mycket goda, och är du ute efter en väldesignad och snygg efterrätt ska du bege dig ned till The Village omedelbums. Det finns dessutom soppor och mackor att beställa, men när valet står mellan en Croque Monsieur och Chocolate Chibust Tart, där hassel- och pistagenötter vilar tryggt mellan ett täcke av choklad och ett krispigt pajskal bör valet inte vara vidare svårt.


View Larger Map
Francois Payard Bakery
116 W Houston Street (mellan Sullivan och Thompson Street)
Manhattan

1 comments:

Välkommen Hem! said...

Jisses vilken fantastisk blogg!!! Jag och maken är sugna på att åka på långweekend till New York nästa år, så att hitta detta var ju som att hitta en guldgruva! Toppen!
Ska botanisera bland alla tips och återkommer säkert med lite frågor när det börjar att dra ihop sig. Ska tipsa fler!
Hälsn, Judita

Post a Comment