Monday, July 16, 2012

475. St. Mark's Bookshop


Böcker är något vi på EANY-redaktionen är stora fans av. Det finns inte mycket som slår att försvinna in i en god bok, för att några timmar eller dagar senare kliva ut på andra sidan fylld av den där behagliga känslan att man känner sig en smula mer förståndig än tidigare. Det finns en mängd fina boklådor att besöka i New York i jakten på något att läsa, och en av de mest älskade är St. Mark's Bookshop i East Village.


St. Mark's Bookshop öppnade för trettiofem år sedan av ett gäng litteraturintresserade vänner som ville öka bredden på New Yorks litteraturutbud. Det är en butik som bjuder på många trevliga överraskningar, och det är främst bredden på utbudet som får folk att bli trogna stamkunder.


Det är huvudsakligen titlar från mindre förlag som står att finna bland hyllorna, men även klassiker, designböcker och politisk litteratur. Själv har jag fallit för bokhandelns utbud av New York-relaterade böcker, där en favoritinriktning är skrönor om stadens historia.


St. Mark's Bookshop är en liten bokhandel med ett mycket fint utbud. Under de senaste årens lågkonjunktur har stället fått kämpa hårt för att överleva, så om du är på jakt efter något att läsa tycker jag bestämt att du ska stödja denna East Village-institution och köpa dina böcker här.


View Larger Map
St. Mark's Bookshop
31 3rd Ave (mellan St Marks Place och 9th Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment