Tuesday, May 15, 2012

455. Jane's Sweet Buns


Efterrätten är ett mycket omtyckt koncept här på Ett annat-redaktionen. Vi kan inte få nog av sötsaker i alla dess former, och när vi gör en ny upptäckt på New Yorks dessertkarta dröjer det inte länge innan vi är stamkunder. Listan på favoriter blir bara längre och längre (du kan läsa om några av dessa här, här och här), och idag har det blivit dags att sätta ytterligare ett namn på pränt. Därför beger vi oss ned till East Village och Jane's Sweet Buns.


Jane's Sweet Buns är ett litet sockerbageri mitt i East Village där några av New Yorks godaste bullar bakas. Stället är bland det sötaste du kan hitta i stan, med pastellfärgade väggar och härligt kitschig inredning, där det faller sig naturligt att hitta ett underbart utbud av nybakade och väldoftande bakverk. Det finns fem olika sorters bullar till försäljning, och när du börjar titta närmare på menyn förstår du varför Jane's på kort tid tagit grannskapet med storm; en av de återkommande ingredienserna stavas nämligen alkohol.


The Rum Runner och Southern Special är de sorter vi på redax provat, och vi kan gå i god för att de bjuder på en rejäl smakupplevelse av en något starkare natur. I den förstnämnda hittar du godsaker som rom samt en skvätt av tonårsdrickat Galliano, och den sistnämnda bjuder på en härlig kombination av bourbon, bacon och cheddar. Skulle det visa sig att bakverken inte är alkoholhaltiga nog kan du dessutom beställa öl och vin hos Jane's, något som visat sig fungera väldigt väl ihop med det lilla bageriets vuxenbullar.


Avslutningsvis vill vi dessutom tipsa om en specialare som då och då finns till försäljning, nämligen Jane's Cookie Sandwich, där två delikata kakor bekantat sig närmare med en rejäl skopa bananfylld cream cheese frosting. Denna skapelse är söt, seg och alldeles underbar, dessutom gifter den sig fint med ett glas av husets billiga sangria.


View Larger Map
Jane's Sweet Buns
102 St Marks Pl (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

2 comments:

Maja said...

Åh, detta stället kommer jag garanterat att besöka när jag åker till New York! Eran blogg är för övrigt toppen, att jag inte läst den tidigare!

Anonymous said...

Härlig blogg du har:) fina pics överallt.
jag följer dig nu med FB..har du twitter & Instagram??

Vill du ha inrednings inspiration, då kan du kolla in min blogg:)
ha en kanonvecka.

LOVE Maria på inredningsvis

Post a Comment