Thursday, April 5, 2012

438. Gottino


Det har börjat bli vår på riktigt här i New York! Träden står i blom, och folk går man ur huse för att välkomna varma dagar i goda vänners lag. Som sig bör under denna vackraste av årstider har även vi på Ett annat-redaktionen letat oss ut ut i solskenet, där vi har funnit en underbar plats att spendera lediga vårdagar, nämligen Gottino i West Village.


Gottino är en liten restaurang och vinbar belägen mitt i West Village. Det är ett hemtrevligt ställe som förutom att bjuda på en charmig inredning och vänlig personal, dessutom har en bakgård som gjord för att spendera en lördagseftermiddag tillsammans med favoriterna i ditt liv. Den lilla restaurangen bjuder på en avslappnad stämning, och på menyn finns det flera goda anledningar till ett besök.


På menyn hittar du italienska godsaker som gifter sig mycket väl med ett rejält glas rödvin. En favorit här på redaktionen är Baccala Mantecato, en saltad torsk som rörts ihop med olivolja för att sedan serveras med rostat bröd. Jag vill dessutom slå ett slag för ställets ostar, där en fårost vid namn Pecorino di Parco är den stora vinnaren. Även Gottinos Rabbit Pot Pie förtjänar en hedersomnämning. Jag skulle kunna nämna flera delikata rätter, men du förstår nog redan vad jag försöker säga, nämligen att maten är utsökt.


Gottino är en mysig restaurang och vinbar som dessutom är otroligt charmig. Gillar du vin och god italiensk mat är ett besök ett måste, och jag vill avslutningsvis nämna en mustigt röd italienare från en gård vid namn Schioppettino. Detta vin rekommenderades av personalen när vi bad om något att dricka till vår Baccala Mantecato, och gosse vad rätt de hade.


View Larger Map
Gottino
52 Greenwich Ave (mellan Perry och Charles Street)
Manhattan

2 comments:

me and alice said...

Tack för underbart tips! Sparad i min NY mapp till nästa besök!
Tack!
kram Susanne

German Bender said...

Här är ett fantastiskt litet ställe i West Village som ni borde tipsa om. De har specialiserat sig på Risotto och glutenfri mat, men de har också annat. Deras pizzor och sallader är till exempel delikata, liksom deras Chocolate Tiramisu. Deras grissini är de godaste jag någonsin ätit, nybakade, varma och frasiga. Det är fullsatt hela tiden, men de har en kölista så man får veta ungefär hur länge man behöver vänta. Alla i personalen är otroligt trevliga, gästerna likaså. När vi var där sjöng personalen och alla gäster för en gäst som fyllde år, och paret vid bordet bredvid vårt gav oss halva sin tiramisu eftersom de visste i förväg att de inte skulle orka äta den. Väldigt avslappnad och vänlig stämning, helt enkelt.

http://risotteria.com/

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g60763-d423364-Reviews-Risotteria-New_York_City_New_York.html

Post a Comment