Monday, January 30, 2012

416. Bill's Bar & Burger


Innan vi ger oss i kast med dagen inlägg här på EANY vill jag nämna att vi precis uppdaterat vår systerblogg Ett annat San Francisco med ett tips om en av stans bästa andrahandsbutiker. Det kan du läsa här. Som ni kanske märkt från våra tidigare tips är hamburgare något av en livrätt här på Ett annat New York-redaktionen. Denna enkla snabbmat är något av det godaste som finns, och tursamt nog hyser New York några av världens bästa hamburgerrestauranger. En av dessa heter Bill's Bar & Burger, och ligger i skuggan av Rockefeller Center mitt i Midtown.


Bill's är en stor restaurang på två plan, där det nästan alltid är några minuters väntan innan ett bord blir ledigt. Det är ett mycket populärt lunchställe bland Midtowns alla kontorsarbetare, och en stor bidragande faktor är (förutom de delikata burgarna) den mycket snabba servicen. Stället bjuder sin storlek till trots på en rejäl dos charm, och ett besök känns mycket New Yorkskt i all sin stress.


På menyn hittar du ett tiotal olika burgare, där allt ifrån en klassisk ostburgare till Spicy Jalapeno Burger finns representerade. Själv gillar jag Bill's Bacon and Cheddar Burger, där baconet är härligt krispigt och osten smält till perfektion. Skulle du inte vara sugen på hamburgare kan du beställa hälsosammare rätter som sallader och mackor. Jag rekommenderar emellertid en burgare.


Vill du ha något att dricka till din mat finner du ett 70-tal olika ölsorter på menyn, eller så kan du beställa en av restaurangens underbara shakes. Vill du slå på stort kan du dessutom få dessa spetsade, och de kallas då Bangin' Shakes. Bill's är en av stans bästa hamburgerrestauranger, där menyn bjuder på många fina överraskningar, och är du en konnässör av denna rätt rekommenderas ett besök varmt.

Ytterligare en Bill's finns i Meatpacking District.


View Larger Map
Bill's Bar & Burger
16 W 51st Street (mellan 5th och 6th Ave)
Manhattan

1 comments:

TLaakso said...

Var och åt på denna restaurang när vi kom fram till vårt hotell, The Jewel som ligger nästan mitt emot. Burgaren var ok och milkshaken bra, men servicen var en katastrof. Blev hänvisade ett bord vid köket. Efter 15 minuter hade ingen brytt sig om oss. Fick gå och fråga om det var ok att bli serverad. Trots det ( eller pga) så blev inte servicen bättre.
Är du ute efter en bra burgare, så finns det andra ställen. Kan inte rekommendera Bills.

Post a Comment