Tuesday, January 17, 2012

410. Movie Star News


De senaste dagarna har det trillat in två separata förfrågningar på Ett annat-mailen angående var man kan hitta filmaffischer här i New York. Dessutom gick vi för ett par dagar sedan som av en slump förbi en av stans största och äldsta poster-butiker, vilken det nu blivit hög tid att tipsa om. Movie Star News heter denna affär, och den ligger i Chelsea.

Till ytan är Movie Star News är en ganska liten butik, men då inventariet enbart består av pappersark i skiftande storlekar finns det mesta från filmens historia representerat i det välsorterade utbudet. Allt från enorma filmposters till mindre fotografier finns till försäljning, och trots att det mesta är nytryckt går det att hitta några väldigt udda titlar i sortimentet.


Är du dessutom ett fan av pin-uppor från mer oskyldiga årtionden kommer du att glädjas åt ett fint utbud av Irving Klaws verk. Ett hundratal modeller förevigade av Klaw finns representerade, och då oftast i serier om 10-100 bilder. Skulle lättklädda damer inte vara din grej kan du istället slå till på fotografier från psychotroniska klassiker som It Came From Beneath The Sea och The Brain That Wouldn't Die.


Movie Star News är en ypperlig destination att besöka när filmaffischer står på shoppinglistan. Du kan hitta det mesta inne på den lilla butiken, och då priserna ligger på $10-20 för en poster blir inhandlandet en ren fröjd. Själv föll jag för ett nytryck av John Waynes True Grit, men innan det han göras affär lades dessvärre ett veto in illa kvickt av andra halvan av Ett annat-redaktionen.


View Larger Map
Movie Star News
134 W 18th Street (mellan 6th och 7th Ave)
Manhattan

3 comments:

Eddie said...

Tänkte du på om det även finns musikaffischer i butiken?

Daniel said...

Dessvärre är det nästan uteslutande filmaffischer.

Eddie said...

OK!

Post a Comment