Tuesday, January 10, 2012

407. Wild Edibles


För bara ett par minuter sedan uppdaterades EANY's systerblogg EASF med ytterligare ett tips, och som alltid när jag skrivit om guldkorn i San Francisco med omnejd drabbas jag av en svår hemlängtan. Boten för detta är att så snabbt som möjligt skriva ett tips om någon av New Yorks alla dolda pärlor, så i dagens inlägg beger vi oss därför till en av våra favoriter bland stans alla ostronbarer, nämligen Wild Edibles i Midtown.


Wild Edibles är något så unikt som en kombinerad fiskbutik och restaurang. Det är ett mycket litet ställe med en handfull bord, en bar med fyra sittplatser, samt en välfylld fiskdisk där pinfärska delikatesser från havet vilar i all sin prakt. Den vitkaklade lokalen är full av härliga dofter från köket, och vid vårt senaste besök spelades Johnny Cash at Folsom Prison någonstans i bakgrunden. Det är med andra ord ett underbart ställe att tillbringa en stund tillsammans med någon du gillar.


På menyn hittar du fisk, skaldjur och ingenting annat. Några av Wild Edibles signaturrätter är deras New England Clam Chowder, Fish & Chips, samt ett underbart urval av ostron. På ostronfronten kan du hitta godsaker från både öst och västkusten, och på menyn finns dessutom något så härligt som Oyster Flights, där du får sex ostron tillsammans med tre väl utvalda viner. Det finns tre flighter att beställa, varav vår favorit är The Patriot med ostron från New England.


Som om ostronflighter inte vore härligt nog har Wild Edibles dessutom en fin Happy Hour, där du mellan 18:00 och 20:00 får ostron för $1 styck vid baren. Wild Edibles är en restaurang att lägga på minnet (det är därför jag upprepar deras namn, Wild Edibles). Inte bara är atmosfären bland det charmigaste du kan hitta i Midtown, maten är dessutom underbar och utbudet av ostron och dryck helt fantastiskt. Wild Edibles.


View Larger Map
Wild Edibles
535 3rd Ave (mellan E 35th och E 36th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment