Sunday, November 13, 2011

384. Bahr Ché


Vädret här i New York har varit underbart på sistone. Igår, lördag, var det strålande sol och runt tolv grader varmt. Luften är full av fallande gula löv, och det börjar så smått dyka upp juldekorationer på gatorna. Vi hade en mycket trevlig lördag på tu man hand, som innefattade både besök hos gamla favoriter och nya upptäckter. Dagen avslutades med ett besök på en vinbar vi haft ögonen på en längre tid men inte lyckats besöka förrän nu. Bahr Ché i East Village.


Bahr Ché är en stilren men samtidigt gemytligt romantisk vinbar belägen vid Astor Place i East Village. Lokalen är rejält tilltagen med vinbarsmått mätt, och de höga väggarna ger stället mycket luftiga kvaliteter. Väggen över baren fungerar som ett enormt vinställ med mer än 1500 flaskor från hela världen. Detta fina utbud hittar du dessutom i skrift på barens naggande goda meny.


Ett trettiotal olika röda och vita viner finns tillgängliga, och du kan beställa ett glas, en karaff eller en hel flaska. En karaff är tillräckligt för två personer, och vårt val föll på en mustig och intensiv Malbec som visade sig vara den perfekta smaken för dagen. På menyn hittar du dessutom ost och charkuteriprodukter. Som tilltugg till vår goda Malbec beställdes tre ostar samt en tallrik prosciutto som serverades med honungsmelon och små inlagda gurkor.


Av ostarna vill jag slå ett extra slag för Pecorina Oro Antico, som är en fårost från Toscana, samt Selle sur Cher, en getost från Frankrike. Bahr Ché visade sig vara ett perfekt ställe att besöka under en mörk höstkväll. Det är mycket mysigt att dricka ett glas vin och avnjuta ett tilltugg med någon du tycker om medan det blåser kalla höstvindar på gatan utanför, och då både Ladytron och Guster spelades under kvällens gång tror vi oss ha hittat en ny favorit.

Bahr Ché kan vara lite svår att hitta, då ingången är gömd runt hörnet på 4th Ave trots att adressen säger Astor Place.


View Larger Map
Bahr Ché
26 Astor Place (mellan 4th Ave och Lafayette Street)
Manhattan

1 comments:

Marina said...

De säljer även våra ostar där. Stället är jättefint tycker jag!

Post a Comment