Thursday, October 27, 2011

377. Num Pang


Nu är vi tillbaka! Vår semester till San Francisco med omnejd var helt otroligt. Vi träffade gamla vänner, drack runt tusen flaskor vin och åt god mat. Dessutom bestämde vi oss för att starta Ett annat San Francisco, vars premiärinlägg jag skrev för bara ett par minuter sedan, och som du hittar här. Där handlade det första tipset om mackor, och därför tycker jag att det låter rättvist att vi pratar om denna enkla men delikata rätt även här på EANY. Nu beger vi oss till Union Square, och Num Pang.


Num Pang är en kambodjansk sandwich-shop som öppnade för ett par år sedan. Sedan dess har de rankats som den bästa smörgåsrestaurangen i stan av bland annat Zagat, och skaran av fans växer för var dag. Stället är mycket litet. Så pass litet att du beställer ute på gatan, där du har full insyn i köket. Vill du äta din macka på plats finns det en övervåning som du når via en spiraltrappa gömd i ena hörnet av det lilla hålet i väggen.


På menyn hittar du som sagt mackor. Det finns ett tjugotal varianter att välja mellan, varav femton är säsongsbetonade. Varianter som Pulled Duroc Pork, Peppercorn Catfish och Grilled Khmer Sausage är bara en liten del av utbudet, och allt vi hittills provat har varit delikat. Den förstnämnda är både sandwichbarens storsäljare och en personlig favorit, med en fläskfyllning så väl tillagad att den nästan smälter i munnen.


Num Pang har på kort tid blivit en favorit när vi befinner oss runt Union Square. Mackorna är otroligt goda, och det höga betyget från Zagat är mycket välförtjänt. Avslutningsvis vill jag återigen tipsa om EANYs lillasyster Ett annat San Francisco, som med största sannolikhet kommer att gå under smeknamnet EASF. Kommer på ett bättre smeknamn kan du tipsa om det på EASFs Facebook-sida, som du hittar här.


View Larger Map
Num Pang
21 E 12th Street (mellan 5th Ave och University Place)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment