Wednesday, August 17, 2011

354. Tonnie's Minis


Centrala Harlem är ett grannskap som det talas mycket om just nu. Området strax söder om 125th Street har under de senaste åren fullkomligt exploderat med en mängd nyöppnade restauranger och barer, där man gärna insuper den hemtrevliga kvarterskänslan och upptäcker nya favoriter. En av grannskapets alla moderna klassiker heter Tonnie's Minis, och det är ett litet bageri där man kan ta sig en av stans godaste fikapauser.


Tonnie's slog upp portarna 2006, och blev snabbt kända för att baka en av New Yorks godaste cupcakes. Ryktet spred sig som en löpeld, och snart slöt sig kändisar som Jay-Z, Kimora, och Rev. Run till skaran av fans. Anledningen till populariteten är tidigare nämnda cupcakes, som i sig är en ypperlig anledning att ta tunnelbanan upp till Harlem.

Tonnie's cupcakes finns tillgängliga i tre olika storlekar. Du får själv välja vilken smak du vill ha på själva kakan, samt vilken sorts frosting och topping du vill kröna underverket med. En favorit hos oss på EANY är en bas av Red Velvet, toppad med cream cheese-frosting och söndersmulade Oreos (vi kallar den The EANY). Frostingen är helt himmelsk, och efter en första cupcake är det svårt att inte gå tillbaka in i butiken för att skapa ytterligare en liten skönhet.


Tonnie's har emellertid mer än bara cupcakes att erbjuda. Tårtor, kaffe, och kakor finns till försäljning, och trots att stället är litet finns det ett par sittplatser utanför om du skulle vilja ta en fika på plats. På tal om kakor vill vi avslutningsvis nämna det lilla bageriets Chocolate Chip Cookies, som är mycket goda, och en värdig prins i Tonnie's cupcake-kungadöme.


View Larger Map
Tonnie's Minis
264 Lenox Ave (mellan W 124th och W 123rd Street)
Manhattan

1 comments:

Monika said...

Cupcaken på den första bilden ser helt fantastisk ut! Synd att vi inte kände till det där stället i somras när vi hängde i Harlem.
Jag bloggar om dolda pärlor i Stockholm (och runtomkring) på Asfaltshemligheter. Ett liknande tema som ert med andra ord!
Kolla gärna in den på www.asfaltshemligheter.blogg.se! /Mo

Post a Comment