Wednesday, March 2, 2011

287. Creatures of Comfort


Vi ska återigen ta er med på en shoppingtur, kära läsare, men innan dess vill vi ännu en gång nämna Ett annats Facebook-sida, som du hittar här. Vi vill dessutom ta tillfället i akt att berätta vad den amerikanska halvan av redaktionen pysslar med när hon inte klipper exklusiva internationella nyheter; hon tar foton på byggnader hon gillar och mat hon äter. Hennes fina Tumblr hittar du här. Nu beger vi oss till Creatures of Comfort i Nolita.


CoC är en relativt nyöppnad systerbutik till den Los Angeles-baserade institutionen vid samma namn. Det är ett ställe där man både hittar spännande prylar, samt kläder från några av nutidens hetaste namn. New York-lokalen är luftigt stor, personalen trevlig, och det är rejäl rotation på utbudet, vilket i sin tur betyder att det vid nästan varje besök finns något nytt som lockar till ett köp.


Man kan finna både herr och damkläder hos CoC, och det finns många spännande namn att hitta bland galgarna. Henrik Vibskov, svenska Acne, samt redaktionsfavoriten Surface to Air är bara några designers vars plagg finns till beskådning hos CoC, och hittar du inte din personliga favorit är chansen stor att du kommer att upptäcka ett namn du inte tidigare hört talas om.


Med jämna mellanrum öppnar dessutom små shop-in-shop's hos CoC. För tillfället är det Tokyo-baserad design-butiken Playmountain som intagit en liten del av Nolita-butiken, där fina inredningsprylar finns till försäljning. Creatures of Comfort har snabbt blivit en favorit här på Ett annat-redaktionen, och befinner du dig i SoHo/Nolita (vilket du med största sannolikhet kommer att göra när du är i stan) rekommenderas ett besök varmt.


View Larger Map
Creatures of Comfort
205 Mulberry Street (mellan Spring och Kenmare Street)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

WOW!Jag ser Lisa Larssons keramikfigurer på hyllan!!!

Anonymous said...

...eller är det japanska plagiat?...

Daniel said...

Korrekt! Det ar Lisa Larsson, inga plagiat.

Post a Comment