Wednesday, January 26, 2011

273. Buffalo Exchange


Det har blivit dags för ännu ett shoppingtips, och dagen till ära ska vi berätta om en kedjebutik som varit en favorit här på Ett annat-redaktionen ända sedan våra college-dagar i San Francisco. Innan vi kastar oss in i shoppingens underbara värld vill vi emellertid passa på att återigen nämna vår Facebook-sida (som är ett ypperligt ställe att ställa frågor och språka med andra New York-resenärer). Den kan du besöka här. Nu beger vi oss iväg till Chelsea, och en tämligen nyöppnad Buffalo Exchange.


Buffalo Exchange är en kedja av andrahandsbutiker med lokaler i 14 stater. Den första butiken öppnades 1974 av svenska Kerstin Block, som så många andra svenska studenter blivit kvar här i staterna efter college-studier. Det som säljs i butikerna är kläder, och de köper in plagg direkt från folk som rensat bland sina gömmor och vill tjäna en extra slant. Vi på redax har själva både sålt och köpt kläder hos BE (under college-tiden sålde vi dock mer än vi köpte), och de är båda mycket trevliga sysslor


Förutom kläder finns även smycken och accessoarer till försäljning, och vi vill påpeka att butikernas inköpare har en väl utvecklad fingertoppskänsla för trendiga och kvalitativa artiklar. Praktiskt taget varje besök hos BE resulterar i ett fynd, vilket i sin tur betyder att det är en mycket rolig butik att kolla runt i.


En av mina absoluta favorit-t-shirts köpte jag hos BE i San Francisco för snart tio år sedan. Nu är den så välanvänd och sliten att den är skir som ett flor, och nästintill obefintlig. Jag fasar för dagen den tar klivet in i de sälla jaktmarkerna, men när den stunden kommer vet jag åtminstone vart jag ska bege mig i jakten på en ny favorit-tisha.

Butiker finns även i East Village och i Williamsburg.


View Larger Map
Buffalo Exchange
114 W 26th Street (mellan 6th och 7th Ave)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Vilken härlig samling tips! Jag ser verkligen fram emot mitt New York- besök!

Mallis in real life said...

Perfekt!

Roligt med sådana här tips tycker jag. Ser ännu mer fram emot NY nu.

/Mallis

Post a Comment