Monday, December 6, 2010

252. Led Zeppole


Nu när kylan har invaderat New York på allvar finns det inget härligare än att besöka en rustik favoritrestaurang och hänge sig åt en riktig brakmåltid. Om denna restaurang dessutom bara ligger ett stenkast från ett av stans trevligaste efterrättställen är kvällen räddad, trots att temperaturen befinner sig någonstans i gränslandet mellan plus och minus. Led Zeppole är namnet på den sockersöta livräddare jag talar om, och grannskapet är East Village.

Led Zeppole är ett litet sockerbageri där friterade skapelser i stil med de man kan hitta på state fairs över hela landet serveras. Zeppoles och Funnel Cake är två av anledningarna till att folk flockar till den lilla Coney Island-inspirerade inrättningen, och de sockersöta bakverken har fått stor uppmärksamhet sedan öppnandet för något år sedan.


Är du inte ett fan av friterade bakverk finns dessutom alternativ som är lite vänligare mot din kropp att tillgå. Chokladkreationer som fullkomligt exploderar i en vulkan av chokladigt innanmäte är något som rekommenderas varmt, och då skapelserna inte är övermäktigt stora kan man lätt kosta på sig ett par stycken innan den där härliga mättnadskänslan sätter stopp för ytterligare inmundigande.


Till sist vill vi be dig att prova en Deep Fried Oreo. Denna friterade kakklassiker behöver ingen närmare presentation. Smaken säger allt, och den kommer att bli din bästa vän när vintervindarna viner längs gatorna i East Village.


View Larger Map
Led Zeppole
328 E 14th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Smakar den friterade Oreon någonting i närheten vad dom gjorde på Coney Island så blir det inget köp! Vi var där i sommar och tänkte att vi bara var tvungen att smaka friterade kakor, tyvärr så hade dom nog inte bytt frityrolja senaste decenniet i kiosken där, kakan smakade mer pommes, ost, korv och räkor än kaka :)

Linn said...

Era små tips på vart man kan hitta sötsaker är grymma! Keep up the good job!

Daniel said...

Anonymous: Vi gar i god for att frityroljan ar helt fri fran pommes, ost, och korv-smaker. :)

Linn: Tack!

Post a Comment