Wednesday, November 10, 2010

242. Lady M Cake Boutique


Efter att ha ätit en så pass billig lunch som den man hittar hos Streecha, är det kul att kosta på sig en lite mer exklusiv dessert. Det finns ett gäng dessertrestauranger i stan där man skruvat upp innovationsvolymen till max (ett par av dessa kan du läsa om här och här), men en efterrätt av det lite lyxigare slaget kan även vara väldigt klassisk. Naturligtvis hittar man ett av stans bästa dessertkaféer här på Upper East Side, och dess namn är Lady M Cake Boutique.


Lady M är en liten tårtbutik där man dessutom lyckats få plats med ett fik. Det är ett enkelt, stilrent inrett ställe där menyn består av olika varianter av tårta. En stor del av besökarna är äldre Upper East Side-damer i päls som tar en paus i shoppingrundan, och under ett besök får man ofta en förnimmelse av det gamla Upper East Side som vilar på en trygg grund av generationer av framgångsrika affärsbeslut.

Tårtorna som serveras är fantastiskt goda, och kommer i en mängd olika varianter. Menyn består av allt från uppstickare som Green Tea till klassiker som Strawberry Shortcake. Ett annat-redaktionens val är dock Checkers, som inte bara är väldigt god, utan också fin att se på. De flesta tårtorna på menyn finns dessutom att beskåda bakom disken, om du skulle ha svårt att bestämma dig.


Förutom tårtor finns lite enklare frukosträtter att beställa, och vi vill slå ett slag för Lady M's Brie Sandwich. Denna macka ser enkel ut, med bröd och brie som huvudingredienser, men den är förvånansvärt god. Vi tror att knepet är att det inte snålas på osten.

18% dricks läggs automatiskt till på notan när det är dags att betala.


View Larger Map
Lady M Cake Boutique
41 E 78th Street (mellan Madison och Park Ave)
Manhattan

2 comments:

Jessica said...

Tusen tack för den här underbara bloggen! Jag bodde i NY (Brooklyn) för ett par år sedan och när jag läser Ett annat vill jag inget annat än att flytta tillbaka!

sussie said...

Hej fin blogg du har =)
Är allt bra med dig ?

Post a Comment