Friday, October 22, 2010

234. Shopping Box


New York är en stad som fullkomligt bubblar över av spännande och roliga idéer. Vart man än vänder blicken ser man någonting man själv aldrig tänkt på, och slås över hur bra just den idén är. Nyligen sprang vi på en liten butik på gränsen mellan Chinatown och Nolita som bjöd på en sådan där spännande aha-upplevelse. Namnet är Shopping Box.


Shopping Box är en butik vars affärsidé går ut på att hyra ut små kuber till folk och andra återförsäljare. I dessa små boxar visas sedan de varor upp som personen som hyr kuben vill sälja. Det finns egentligen inga restriktioner på vad som säljs i butiken, så man kan hitta allt från Gucci-väskor till krimskrams. Det är kul att gå från minibutik till minibutik och leta prylar att fastna för, och du kommer definitivt att fastna för något.

Några av de varor vi på redax fallit för är en liten platt plånbokslampa (som kanske spelat ut sin roll i dessa iPhone-tider, men som funkar utmärkt som nattlampa), samt några par otroligt snygga glasögonbågar i trä från Japan. Priserna på det som säljs skiftar naturligtvis beroende på vad det är för pryl. Allt från pennor för någon dollar till märkesväskor för $500 går att hitta bland kuberna.


Det finns dessutom ett fint litet urval av damkläder till försäljning, men den huvudsakliga anledningen till ett besök är prylarna. Ett annat-redaktionen gillar Shopping Box; det är ett spännande koncept direktimporterat från Kina och Japan, och är du på jakt efter annorlunda prylar (både billiga och dyra) är ett besök definitivt ett måste.

***EDIT***
Shopping Box har tyvärr stängt.


View Larger Map
Shopping Box
360 Broome Street (mellan Mott och Elizabeth Street)
Manhattan

2 comments:

Michelle said...

Åh, jag längtar verkligen till när jag äntligen får sätta mina fötter på amerikansk mark. New York alltså...

Elisabeth said...

Längtar...

Post a Comment