Monday, September 6, 2010

215. Dessert Truck


Mat som säljs från truckar har länge varit ett stående inslag i New Yorks gatubild. Traditionellt sett har det handlat om enkel mat som bagels och kebab, men på senare år har det dykt upp utmanare med utbildningar från kulinariska institut i bagaget, något som förändrat mat-truckscenen drastiskt. En av de första delikatesstruckarna att parkera på stans gator heter Dessert Truck, och de huserar i East Village.


Dessert Truck är en renoverad gammal United States Postal Service-truck där enbart desserter säljs. Från att trucken öppnade luckan för några år sedan har sagan varit så framgångsrik att en ”riktig” butik dessutom öppnats. I dagens tips fokuserar vi dock på den mobila delen av företaget, och de underbara desserter som säljs till hungriga fans. Desserter som vunnit Dessert Truck ett throwdown mot Bobby Flay, samt utsetts till New Yorks allra bästa.


Storsäljaren heter Bread Pudding, och serveras med antingen vanilj eller bacon-sås. Den är emellertid så pass populär att den ofta är slutsåld, men om så är fallet ska du inte misströsta, utan bara blicka vidare på menyn. Molten Chocolate Cake är en annan höjdare, med ett krämigt inre som tillsammans med en kula vaniljglass är helt otroligt god och chokladig.


Annars kan du prova min personliga favorit; Goat Cheese Cake. Gillar du getost kommer du att älska denna cheese cake, som serveras med Rosemary Caramel-sås och björnbär. De senaste tre lördagskvällarna har redaktionen tagit en tur till East Village enbart för att besöka Dessert Truck, och varje gång har mitt val blivit geten. Den är helt underbar, och väldigt beroendeframkallande.


View Larger Map
Dessert Truck
Vanligtvis parkerad på 3rd Ave (mellan St Marks Pl och 9th St)
Manhattan

3 comments:

Mallis in real life said...

När vi bodde på St Marks Hotell blev det en och annan dessert hemtagen till hotellrummet. Jag gillade Creme Bruleen väldigt mycket.

=)

Anonymous said...

Har ätit på Dessert Truck ett par ggr och tycker dom är grymt duktiga. Gillar bread pudding skarpt :).
Ett litet tips är Kafana på Avenue C mellan 7-8 gatan. Autentisk serbisk krog med grym mat.

Anonymous said...

Kan inte annat än instämma, de har de mest gudomliga desserter! Tack för alla grymma tips :-)

Post a Comment