Wednesday, August 25, 2010

210. Ruben's Empanadas


Sommaren börjar så sakteliga lida mot sitt slut, även här i New York, och tiden har kommit för lite varmare och mer fylliga måltider. Det har visat sig att det argentinska köket i allmänhet, och den delikata tillrättningen empanadas i synnerhet, är den perfekta maten när löven börjar gulna och polotröjor plockas fram ur garderoben. I East Village kan man hitta Ruben's Empanadas, det perfekta botemedlet mot regniga dagar.


Empanadas är ursprungligen en spansk och portugisisk rätt, som i Sydamerika genom åren gett upphov till en mängd olika variationer. Grunden består i en degbulle som plattas ut, fylls med något gott, viks ihop, och tar en tur i ugnen. Den argentinska varianten av empanadas är som nämnt väldigt fyllig, kryddig, och oftast köttbaserad, men söta varianter har också utvecklats.


Hos Ruben's kan man hitta fyllningar som chili, argentinsk korv, kryddstark kyckling, och tonfisk. Priset ligger på $4/styck, och en empanada är ofta tillräckligt för en mindre måltid. Är du riktigt hungrig kommer två empanadas med all säkerhet att göra dig både mätt och belåten. Smaken är ljuvlig, och det är svårt att inte beställa två när du väl fastnat i Ruben's varma omfamning.


Här på redax har vi två favoriter; hennes är Argentine Sausage, och hans är tuna. För alla vegetarianer kan vi dessutom berätta att det finns fem-sex vegetariska alternativ att tillgå. Det finns även side orders som rice and beans, chorizo, och gazpacho på menyn.

Ruben's finns dessutom på ytterligare fyra ställen i stan.

***EDIT***
Ruben's i East Village har tyvärr stängt.


View Larger Map
Ruben's Empanadas
122 1st Ave (mellan 7th Street och St Marks Place)
Manhattan

2 comments:

Lars said...

Spännande! Det ska bestämt provas!

Nicky said...

Är det ungefär som finska piroger?

Post a Comment