Wednesday, August 18, 2010

207. V Bar


Innan dagens inlägg vill jag passa på att berätta att jag blivit inbjuden att blogga för Nyheter24. Denna blogg är en vardagsblogg om livet i New York, och du hittar den här. Ett annat New York fortsätter också att tipsa med tre tips per vecka som vanligt. Nu till dagens inlägg!

Att spendera en söndageftermiddag med att bara vara ute och spankulera genom ett av sina favoritgrannskap är nog det bästa sättet att uppleva New York. Man har tid att kika in på en spännande restaurang för en matbit, faller andan på kanske man hittar en liten pryl som stillar shoppingbegäret, och blir man trött i benen är det bara att dyka in på en trevlig bar och beställa någonting svalkande. Nyligen var vi ute på en av dessa promenader i East Village, och då visade sig en nykomling vid namn V Bar vara det perfekta stället för en eftermiddagsdrink.


V Bar i East Village öppnade för ett halvt år sedan. Det är en kombinerad restaurang, lounge och bar i en och samma hemtrevliga lilla lokal. Personalen är mycket trevlig och bartendern blandar otroligt goda drinkar. Dessutom är V Bar ett väldigt avslappnat ställe som inbjuder till att sitta ned en längre stund.


Drinkmenyn har inga större överraskningar att bjuda på, men då bartendern som nämnt är otroligt skicklig vill man ändå gärna utforska drinklistan lite närmare. Alla klassiker finns till beställning, och dessa är mixade till perfektion. Ölmässigt finns det ett fint utbud (runt ett 30-tal sorter) att tillgå på flaska, samt en handfull spännande alternativ på tapp.


Till sist vill Ett annat-redaktionen rekommendera V Bar's Bloody Mary. Precis rätt mängd alkohol, tomatjuice, och grönsaker för att agera både drink och mellanmål. Dessutom är den en riktig livräddare om man kvällen innan råkat fördricka sig.


View Larger Map
V Bar
132 1st Ave (mellan St Marks Place och 7th Street)
Manhattan

2 comments:

Anna said...

Hej! Jag ska till New York snart och är 19 år. Hur är det med barer? Kommer jag in? Får man köpa alkoholhaltiga drycker? Finns det några uteställen över huvud taget för oss?

Tack på förhand! Älskar bloggen!

Daniel said...

Hej Anna! Dessvarre ar de flesta barer strikta med att kolla leg, sa det kan vara lite problematiskt om man ar 19.
Tack for att du laser och gillar Ett annat!

Post a Comment