Tuesday, July 27, 2010

198. Niagara


En riktigt skön rockbar gillar dom flesta av oss att besöka då och då. Det behöver nödvändigtvis inte vara live-akter som spelar, så länge ölen bara är tillräckligt kall, och om klientelen är trevlig räcker det med en DJ. Niagara i East Village är en av dessa klassiska barer där öl och musik är dom två huvudingredienserna.


Niagara är en mycket snygg bar. Det är otroligt skönt att sitta vid bardisken och se bartendern mixa drinken du just beställt, medan rummet är fyllt av sorl och toner från 70-talet och framåt. Tänk dig en bar där Joe Strummer (som dessutom finns avbildad på väggen utanför) skulle ha trivts, så är du i närheten av Niagaras storhet.


En annan orsak att älska Niagara är fönstret som vetter ut mot Tompkins Square Park. Det är en lysande utsiktspunkt om man en varm eftermiddag fylld av gående och shopping, vill avnjuta en kall öl och titta på folk. Allt från skejtare till pensionärer rör sig i parken, och det är aldrig en död sekund. För oss på redax har Niagara blivit något av ett måste under dom helgeftermiddagar vi befinner oss i grannskapet.


Folkskådningen blir dessutom extra kul om den ackompanjeras av en kall Blue Moon. På helgerna börjar stället fyllas med folk runt niotiden på kvällen, för att ett par timmar senare vara packat till bristningsgränsen. Det har hänt att en Blue Moon om eftermiddagen har blivit två, och sedan tre, bara för att runt midnatt ha blivit ytterligare fler. Niagara är med andra ord ett förrädiskt ställe.


Visa större karta
Niagara
112 Ave A (mellan 7th och 6th Street)
Manhattan

6 comments:

Björn said...

Kan tilläggas att Niagara ägs (iallafall för ett par år sen) av ex-punkaren Jesse Malin som även gett ut några fina soloskivor med mer singer/songwriter/rock n roll-stuk varav den första är proddad av Ryan Adams. Har man tur sitter han i baren. Tack för en fin blogg!

Stina said...

Niagara verkar trevligt! Hur är det med leg? Är dom hårda på det i NY?

Anonymous said...

En liten fråga: Jag och en kompis ska gå en kurs på Columbia 9-13 aug. Vi har hela lördagen och söndagen innan ledigt. Vilken del av Manhattan tycker ni att vi ska tillbringa lördagen i (för det måste ju var bra att hålla sig i ett område). Jag har inte varit i New york på 15 år... Mest tid och uppleva mest, framför allt känslan av staden och inte jättemycket shopping. Vad tycker ni? Tack Karin:)

Daniel said...

Bjorn: Jag ska halla utkik efter honom! :)

Stina: Dessvarre ar de flesta utestallen i stan ratt strikta med att kolla leg.

Karin: Jag skulle foresla west village och east village. Promenera fran den ena delen till den andra sa far ni se en massa kul langs vagen!

Anonymous said...

Tack! Vi lutade lite åt det hållet. Jag kan inte förstå att jag snart är där!!! Karin

Morgan said...

Kanske det första tipset jag redan hade personliga erfarenheter av! Fast efter höstens resa kommer det prickas av några till. Bra urval!

Post a Comment