Friday, June 25, 2010

184. Uncle Sam's


Det händer ofta att ni läsare mailar till oss och frågar om det ena och det andra. Det kan vara allt från generella New York-tips till väldigt specifika frågor. Vi försöker hinna med att svara på alla mail, men ibland hinner vi inte, och det är något vi ber om ursäkt för. Något vi fått ett flertal förfrågningar om är var man kan hitta butiker som säljer begagnade militärkläder. Därför frågade vi runt litet bland vänner och bekanta, och begav oss därefter till en av stans bästa Navy and Army-butiker; Uncle Sam’s i West Village.


Uncle Sam’s säljer alltså begagnade militärprylar. Det är en väl tilltagen butik där man kan hitta allt från medaljer till hela uniformer. Arméer från världens alla hörn finns representerade bland utbudet, men majoriteten av prylarna kommer från det amerikanska försvaret.


Även om man inte är på jakt efter någonting specifikt är det kul att besöka Uncle Sam’s. Det har visat sig vara ett ypperligt ställe att hitta kul detaljer som förhöjer ens garderob, och hela redaktionen har lyckats hitta prylar vi inte trodde att vi behövde, men som i efterhand visat sig hjälpa till att skapa den perfekta outfitten.


Hon hittade en liten uniformsjacka som efter vissa modifieringar blev perfekt, och han hittade en liten bältesväska (tänk arméns version av en fanny pack) som visade sig vara både praktisk och snygg (om än en smula udda). Priset för båda dessa prylar var under $20.


Visa större karta
Uncle Sam’s
38 W 8th St (mellan 5th och 6th Ave)
Manhattan

1 comments:

Marie said...

Jag kom precis hem efter en vecka i NYC där jag besökte ett flertal av ställena ni tipsat om och det var toppen!

Tack!

Post a Comment