Monday, May 31, 2010

173. Coat of Arms


Andrahandsprylar går att hitta i allsköns former om man bara vet var man ska leta. Här i New York kan man hitta praktiskt taget allt från gammal rekvisita till lite lyxigare plagg i väldigt specialiserade butiker. Är du på jakt efter lätt använt gatmode går du inte heller lottlös, då kan du nämligen vända sig till en underbar butik på Lower East Side vid namn Coat of Arms.


Coat of Arms säljer hiphop-doftande gatmode från främst 80 och 90-talet, och det är riktigt sköna prylar som säljs i den lilla butiken. Det mesta är som sagt andrahand, men i mycket bra skick. Utbudet består av allt från sneakers till huvudbonader, och det går att hitta både dam och herrplagg bland galgarna.


Förutom tidigare använda plagg har CoA dessutom ett fint utbud av såkallad deadstock. Deadstock är inte en avart av Woodstock (eller Brooklyn-festivalen Hillstock, som strax går av stapeln igen), utan benämningen för andrahandsplagg som aldrig tidigare använts. Det är alltså helt nya, oanvända prylar, som har några år på nacken.


Vi här på Ett annat (som båda är glasögonormar) älskar CoA för deras excellenta utbud av gamla märkesbågar. Dior och Gucci är bara två av många designers representerade, och det är modeller som är väldigt svåra att hitta på annat håll. Som vi alla vet kan man inte ha för många par glasögon, och CoA är en riktig guldgruva om man är på jakt efter nya bågar, eller en hel 80-talsskön hiphop-uniform för den delen.


Visa större karta
Coat of Arms
43 Clinton Street (mellan Stanton och Rivington Street)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

mjau!

Dave said...

Jättebra tips! Och en bra blogg i övrigt också. :)

Anonymous said...

Hej!

Vi är precis hemkomna från New York och vill bara säga stort tack till er! Ni har tipsat om jättebra saker att göra och det gjorde verkligen vårt besök så mycket bättre!

Tack tack tack!!!

Post a Comment