Monday, April 5, 2010

149. K! Pizzacone


New York är fullt av restauranger, och för att sticka ut från mängden krävs det någonting utöver det vanliga; antingen väldigt god mat eller ett nytt och spännade koncept. Inrättningar som erbjuder någonting nytt får dessutom ofta mycket uppmärksamhet, och en av dessa nykomlingar slog upp portarna för bara någon dryg vecka sedan. K! Pizzacone heter detta nytänkande lilla snabbmatställe, och det är beläget i midtown.


Som man kan gissa av namnet serverar K! Pizzacone pizza i en strut. Det är ett enkelt koncept som fungerar förvånansvärt bra, och strutpizzan är som gjord för att ätas till fots (det kan dessutom vara en av anledningarna till att det bara finns tre sittplatser inne på den lilla snabbmatsrestaurangen.)


Pizzastrutarna kommer med antingen tomatsås eller pesto. Själv har jag bara provat pesto, som är mycket god. Som fyllning kan man välja mellan traditionella pizzatoppings som pepperoni, skinka, och champinjoner. Man kan dessutom lägga till extra toppings för 50 cent. Är du riktigt vågad kanske du tillochmed provar en av de söta pizzorna på menyn (choklad och banan är ett par exempel.)


Som den ostfantast jag är föll mitt val av fyllning på Four Cheese. Fyllningen i struten sjunker ihop litet under tiden i ugnen, men det lämnar i sin tur knapriga kanter som man får mumsa i sig innan man kommer till det efterlängtade innanmätet. Strutarna är dock ganska små, så det rekommenderas att du köper två stycken om du vill bli riktigt mätt. Som ett spännande mellanmål räcker emellertid en utmärkt. Ett ostigt, delikat mellanmål.

***EDIT***
K! Pizzacone har stängt.


View Larger Map
K! Pizzacone
325 5th Ave (mellan 32nd och 33rd Street)
Manhattan

2 comments:

Ferferi said...

Åh vad gott det där lät. Här i Paris kan jag glömma sådana där enkla saker som Pizza to go. Här blir det snarare crêpes to go vilket i och för sig inte är så illa.

Budgetresande said...

Det där har de faktiskt gjort i flera år i Spanien. Kommer ihåg att jag var i ett köpcentrum utanför Malaga där de sålde sådana pizzor.

Post a Comment